Marija Herceg: Nogomet je moja ljubav!

Kolege s portala metkovicnet.com razgovarali su s Marijom Herceg, nogometašicom ŽNK Neretve.

Mara, kako je zovu suigračice, treneri i navijači Neretve već je 6 godina u klubu i predvodi napad Neretve

Mare kako si se odlučila zaigrati nogomet koji je u percepciji ipak muški sport?

Od malih nogu sam dobila loptu i vidjela sam da moji vršnjaci nisu bili bolji od mene, tako da sam uvijek bila s njima na igralištu samo da im dokažem da nisu bolji od mene i tu se rodila ljubav prema nogometu.

Kako usklađivaš obveze na poslu i nogomet ?

Vrlo jednostavno, kad nešto voliš nađeš vrijeme. Kad majka dođe sa posla ljubi dijete i odmah mu se posvećuje, tako i ja nogometu. Svaki slobodan trenutak...to se zove ljubav.

Kad si tek došla u klub imala si malo viška kilograma, a kako nam kaže naš dobri duh kluba Ante Boras sad si kao manekenka, kako si uspjela smršaviti i transformirat se u sasvim drugu osobu?

Kad sam došla u klub, nisam imala malo viška kilograma, nego puno. Uspjela sam smršaviti 35 kg. U početku mi je bilo samo krenuti trenirati, ali s vremenom vidjela sam da gubim kg. I kako smo ulazili u 1.HNLŽ morala sam se tjelesno spremati bolje, a tek da zaigram u prvih 11 je bila prava borba jer nas je bilo preko 20 cura. Ja sam osoba koja voli timski sport i natjecanje tako da me to samo više motiviralo da dam sve od sebe na svakom treningu i da promijenim prehranu. Zadnjih pola godine položila sam nekoliko certifikata/seminara kod jednog od najboljih fitness trenera u regiji, profesora Marina Bašića. Uz nogomet cilj mi je pomoći ljudima koji imaju viška kilograma, da vrate samopouzdanje u sebe i da se osjećaju bolje. Poslije treninga nogometa vodim fitness imam dvije grupe i ovim putem pozivam Antu da se priključi mojoj grupi i skine višak kg i vratimo tlak u normalu.

Tvoja očekivanja u proljetnom dijelu sezone?

Uh, ova je sezona bas teška, ali idemo utakmicu po utakmicu. Mogu vam obećati da ćemo dati sve od sebe i vjerujem da će se naš rad i trud nagradit.

A sad malo blic sportski pitanja

Real ili Barcelona?

Madrid.

Najbolja vratarka u ligi?

Jelena Kešina.

Najnezgodniji stoper protiv kojeg si igrala?

Kristina Nevrkla (ŽNK Osijek).

Koja je tvoja poruka mladim sportašima?

Vjerujte u sebe i uvijek imajte cilj. Nikad ne odustajete od svojih snova.

 
index Instagram400x230 youtube