Domagoj Alilović: Naše ambicije su visoke, ne smijemo sumnjati u sebe i svoj rad

Iako mu je tek dvadeset godina Domagoj Alilović je jedan od najiskusnijih rukometaša Izviđač Central osiguranja.

Standardni član prve momčadi već je niz godina. Postava „Skauta“ nezamisliva je bez Domagoja, dobio je i poziv u hrvatsku juniorku reprezentaciju. Domagoj je moderan tip rukometaša koji okomito napada obranu, brzom promjenom pravca, fintom,brzim šutom, bacanjem na glavu, ako treba, lomi protivničke obrane.

Domagoj pripreme su iza vas, ovog vikenda kreću i natjecanja, kreće nastavak natjecateljske sezone. Kako su prošle pripreme? Na što je trener Čolina posebno stavio težište?

Pripreme su prošle odlično, manje više stigli smo spremni na pripreme. Posebno je zadovoljstvo što smo svi zdravi. Pridružili su nam se Nikola Primorca i Amir Muhović tako da smo sad svi na okupu. Kroz treninge i prijateljske utakmice fokus rada smo stavili na obranu te mislim da smo je dobro apsolvirali, nadam se da ćemo to pokazati u subotu, rekao je Domagoj.

Uglavnom, gro momčadi čine mladi igrači, dvadesetogodišnjaci i mlađi, od starijih tu su tek kapetan Ivan Miličević, a u starije možemo pribrojiti Dragana Šoljića i Mladena Boškovića koji su tek godinu-dvije stariji. Ovakav sastav “Skauta”, ima li više minusa ili plusova.

Sigurno da ima više plusova, jer svakim danom napredujemo i stječemo iskustvo igrajući utakmice. Ogromna nam je prednost što smo rano gurnuti u „vatru“, rijetko gdje bi dobili takvu priliku, dodao je Domagoj.

S obzirom na mladost nekako se očekuje da će vaš „forte“ biti brzina i jaki tempo kojim ćete pokušavati slomiti suparnike?

Naravno, to je naša igra, jak tempo i brzina i mislim da nam nitko ne može parirat. Imamo kvalitetne zamjene, a odlično smo fizički pripremljeni, konstatirao je mladi rukometaš “Skauta”.

Sutra ste u Maglaju, utakmica je 1/8 finala KUP-a BiH. Igra se samo jedna utakmica. Jesenas ste u Maglaju tijesno izgubili. Zabilježili ste prvi poraz u Maglaju?

Zadnji put smo izgubili u Maglaju, ali ovo je potpuno nova utakmica. S pravim pristup, pravom igrom i borbenosti, rezultat ne bi smio izostati. Spremni smo, ali ni u kojem slučaju ne smijemo podcijeniti Maglaj, oni su odlična momčad koja znalački kažnjava protivničke pogreške, misli Domagoj.

Dvadesetog veljače, kreće Premijer liga. Zaostajete bod iza vodećih, Borca i Sloge. Tri poraza s golom „minusa“ i remi u Tuzli. Čini se da ste mogli imati veći bodovni učinak?

Da, naravno, mogli smo imat bolji bodovni učinak. Sve izgubljene utakmice smo imali u „svojim rukama“, ali manjak koncentracije i strpljivosti nas je koštao gubitka bodova. Nadam se da u drugoj polusezoni ćemo to popraviti, dodao je je Domagoj.

Sezona je duga, petnaest kola ima još odigrati? Tko su glavni favoriti, gdje pozicioniraš Izviđač?

Glavni favoriti su Borac i Sloga, a tu smo i mi. Pored naše mladosti, pokazali smo da se možemo nosit sa svima. Naše su ambicije visoke, ne smijemo sumnjati u sebe i svoj rad, misli Domagoj.

Što će biti ključno u borbi za titulu, što će biti najveći vaš izazov?

Ključno odlike će bit borbenost i hrabrost. Imamo teška gostovanja u Vakufu, Vogošći, Doboju. Dolazi nam Borac i Sloboda, tu trebamo tražiti svoju priliku. No, ne smijemo podcijeniti nikoga, jer svi klubovi su opasni na svom parketu što se potvrdilo u prvom dijelu. Morama biti fokusirani na svaku utakmicu. Znači moramo ići iz utakmice u utakmicu, poručuje ubojiti rukometaš.

Koliko će Domagoj nositi dres Izviđača?

Primarno je i prvi cilj nam je osvojit prvenstvo, a daljnjem svom statusu ću razgovarati ću s Upravom Kluba, govori nam Domagoj.

Sretno Domagoj, sudjelovao si u osvajanju dvije titule prvaka, možda ove sezone se okitiš i trećom titulom?

Da, već dvije titule prvaka sam osvojio i to je neopisiv osjećaj. Ove sezone jurišamo na obje titule, na kraju ćemo vidjeti što će biti, zaključio je Domagoj Alilović.

 
index Instagram400x230 youtube