Razgovor s povodom - Ana Lukenda, dizajnerica i fotografkinja iz Ljubuškog

Razgovor s povodom - Ana Lukenda, dizajnerica i fotografkinja iz Ljubuškog Foto: Ana Lukenda, privatni album

Za Anu Lukendu, dizajnericu i fotografkinju iz Ljubuškog, veže se zanimljiva priča koja spaja modu, fotografiju i multifunkcionalan stil dizajna.

U toj priči se, kako govori za Dnevni list, našla sasvim slučajno, točnije – iz puke potrebe.

Naime, odlazak na jedno vjenčanje i nemogućnost pronalaska dizajna koji joj odgovara, ponukao ju je na kreiranje torbi koje su vrlo brzo izazvale pozornost ljubiteljica ovog modnog dodatka.

DreamBagLeather 01

DreamBag 04

Funkcionalne, zanimljivih boja i linija, idealne su za dnevne i večernje varijante, a to je ono što klijentice najviše privlači.

„Kao što svaka žena ima svoja različita lica i raspoloženja tijekom dana, tako i većina MOA baggeek torbi ima dva lica te svaku od njih možete izvrnuti ili presaviti. To su, u biti, dvije torbe u jednoj“, kaže Lukenda.

Dizajn za ovu mladu dizajnericu predstavlja najveću igru i avanturu, a brend pod kojim se odvija cijela priča je, zapravo, sinergija dvije riječi „bag“ – torba i „geek“ – čudak.

DreamBagLeather 06

Suradnja s kupcima

U MOA baggeek ponudi nisu samo torbe i haljine. Lukenda se okušala i u dizajniranju okvira za putovnice, rokovnike, podmetača za čaše, remenja…, a pored grafičkog dizajna i stvaranja novih brendova kojima se svakodnevno bavi, nije joj strano ni dizajniranje namještaja i interijera.

U svemu, priča nam, glavni naglasak stavlja na suradnju s potencijalnim kupcima kako bi krajnji rezultat bio jedinstven i drugačiji.

„U ovom poslu je, osim dizajnerske, važna i prosudba klijentica koje nose moje haljine i torbe. Naravno da im, shodno tome, nudim mogućnost sudjelovanja u dizajnu proizvoda“, naglašava Lukenda, inače dobitnica nekoliko nagrada iz oblasti produkt i grafičkog dizajna.

MyDress H 01 2

Prilikom razgovora nismo mogli preskočiti uobičajeno pitanje koje se postavlja umjetnicima i dizajnerima, a tiče se procesa izrade i kreiranja, na što je svestrana i pomalo osebujna ljubuška dizajnerica odgovorila:

„Na proizvod se čeka otprilike 20-ak dana. U početku sam na ideji i realizaciji radila sama, a danas imam suradnike koji mi uvelike pomažu u nastanku finalnog proizvoda. Dio koji se odnosi na fotografiranje i pripremu materijala za društvene mreže je prepušten meni, a to što sam grafička dizajnerica i fotografkinja olakšava cjelokupan posao“, pojašnjava Lukenda.

Nova kolekcija

MyDress M 01c

Iako je ljubušku adresu zamijenila sarajevskom, Ljubušanke redovito kupuju njezine dizajnerske proizvode, a nerijetko ih i promoviraju kroz razne kampanje.

Klijentice koje kupuju njezine torbe i haljine opisuje, pak, kao samosvjesne žene koje se teže uklapanju u masu istih i pritom im MOA baggeek pomaže kako bi bile malo drugačije.

U nastavku dodaje da nema neku posebnu suradnju s ostalim dizajnerima, no svi se međusobno podržavaju.

MyDress H 03

„Svatko ima svoj stil i ciljnu skupinu. Obožavam vidjeti kada netko uradi nešto doista kvalitetno i drugačije. Na taj način i meni daje poticaj da se više trudim i budem bolja“, ističe Lukenda.

Smatra, nadalje, kako je bh. modna scena izvrsna s obzirom na poslovne prepreke s kojima se dizajneri susreću, a na pitanje što MOA baggeek nudi iz posljednje kolekcije, odgovara:

„Nedavno smo predstavili novu kolekciju torbi od prirodne kože. Njih sam kreirala za sve one dame koje vjeruju samo pravoj koži.“.

Ako vas zanimaju detalji oko brenda MOA baggeek, zavirite na istoimeni Facebook i Instagram profil. Također, sve proizvode možete pronaći u sarajevskom koncept store-u Kutcha.

 
index Instagram400x230 youtube