Pokrenut zdravstveni portal "Doktor kad mi treba"

Prvi put u regiji je pokrenut zdravstveni portal "Doktor kad mi treba", u saradnji više stotina regionalnih zdravstvenih profesionalaca, kako bi svima kojima treba ljekarski savjet i pomoć omogućili da dobiju brzu, jednostavnu i pouzdanu uslugu.

www.doktorkadmitreba.com je najbrži način dobijanja savjeta zdravstvenog profesionalca od povjerenja, bez napuštanja doma, u online komunikaciji s ljekarima, bilo kada i bilo gdje.

Imate nedoumice o zdravstvenim problemima, trebate savjet stručnjaka, dosta vam je čekanja da dođete na red u ambulantama i domovima zdravlja, ali i zauzetih telefonskih linija? Osim toga ne želite se izlagati riziku od virusa u čekaonicama? Ne brinite, stigao je "Doktor kad mi treba"!

Više stotina zdravstvenih profesionalaca iz različitih oblasti u svakom trenutku je na raspolaganju svim potencijalnim korisnicima ove nove i jedinstvene usluge.

Statistika pokazuje da se 55 posto odlazaka ljekaru može uspješno zamijeniti telemedicinom - uslugom koja omogućava razgovor sa profesionalcima o zdravstvenim problemima koje imate.

Na ovom portalu moguće je izabrati doktora koji vam treba i kontaktirate ga kako biste riješili nedoumice koje imate i posavjetovali se.

Oblasti u kojima ovoa usluga može zamijeniti klasični odlazak ljekaru su: konsultacije o zdravlju djece i beba, prehlada i gripa, ginekološki i urološki problemi, mentalno zdravlje, kronična oboljenja, drugo mišljenje za CT i MRI snimke, problemi sa tjelesnom težinom i mnoga druga stanja.

'Doktor kad mi treba' ne pruža konsultacije u urgentnim situacijama. U tom slučaju treba pozvati 124 ili se odmah uputiti do najbliže zdravstvene ustanove.

Plaćanje usluga bit će moguće kupovinom eDOC kredita (1 eDOC=1 EUR) za chat/video-konsultacije (vrijednost 20 eDOC kredita) i drugo mišljenje (vrijednost 139 eDOC).

Pacijentima je uz konsultacije omogućeno i traženje drugog mišljenja za koje je neophodno dostaviti potrebnu medicinsku dokumentaciju. Stručno mišljenje odabranog zdravstvenog profesionalca stiže u roku od 48 sati, bez potrebe da klijent napušta svoj dom ili odlazi u inozemstvo, što je dosad bio čest slučaj, a sve usluge je moguće dobiti na nekoliko svjetskih jezika.

Još jedna velika prednost za sve korisnike portala je besplatno arhiviranje njihove medicinske dokumentacije na posebno kreiranom računu.

Online konsultacije doprinose značajnim uštedama u zdravstvenom sustavu, a misija stručnjaka okupljenih oko novog portala je da svakome osiguraju pravovremeni savjet i riješe medicinsku dilemu. Dugoročno žele doprinijeti unapređenju zdravlja i edukacije stanovništva.

Partneri projekta Doktor kad mi treba su: Vienna osiguranje VIG, Mastercard, BH Telecom, Lek i Jadran Galenski laboratorij.

Registracija zdravstvenih profesionalaca na portal je jednostavna:

VIDEO nakon čega će biti kontatirani od DKMT tima, kako bi prošli potrebnu online edukaciju.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 14 Rujan 2020 13:34
 
index Instagram400x230 youtube