Bukača Huzurpator završila na lomači

Bukača Huzurpator spaljena je u Mostaru posljednjeg dana karnevala.

Lutka imenovana Bukača Huzurpator, koja neodoljivo podsjeća na književnicu i veleposlanicu BiH u Češkoj Martinu Mlinarević, spaljena je u utorak navečer u Mostaru.

Završna svečanost karnevala održana je u naselju Centar 2, a organizacijski odbor karnevala je prije spaljivanja lutke obrazložio kako je glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena Bukača Huzurpator.

Nakon uvodne zabave za najmlađe i darivanja od strane Babe Mačkaruše, u nastavku večeri Bukača Huzurpator osuđena je na spaljivanje na lomači u središtu naselja uz pravo žalbe dogodine, a presuda je na oduševljenje stotina tužitelja izvršena sinoć uz glasno odobravanje, piše Bljesak.info.

U obrazloženju svoje presude, Sud joj stavlja na teret ''vođenje kola'' bez diplome dok stvarni akademski građani čiste ulice, te činjenicu kako krijući se iza maski političke podobnosti troši pare napaćenog naroda i upire prstom na nebitne bukače koje ona i njeni čuvari paranoično vide na svakom koraku.

PRAVO I PRAVDA KOD NAS NISU ISTI

TKO ZAVRŠI FAKULTET - ULICE ČISTI

BABE APSOLVENTI DANAS SU U MODI

MAČKE SU BEZ POSLA, A MIŠ KOLO VODI

STVARNI ŽIVOT OVDJE JE KARNEVAL

U NARODU STVARA PATNJU I JAL

POLITIČKI PODOBAN POTREBNO JE BITI

MOŽEŠ SE LAKO IZA MASKE SKRITI

I VIKATI STALNO "ENO JE BUKAČA!"

VIĐATI JE U ORMARU I ISPOD KAUČA

A ZA TO VRIJEME, MAJKE LI MU STARE

TROŠITI PARE OD NAPAĆENE FUKARE

Predsjednik mostarskog karnevala Božidar Puljić istaknuo je kako ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe već pojave koja je vezana za nju. Inače, organizatori ističu da već 20 godina održavaju karnevalsku tradiciju spaljivanja lika na lomači koji se proglasi krivim za svako zlo tijekom godine.

Ovo je inicijalna ideja praktički Univerziteta u Banja Luci, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru, koji su prvi osudili čin njezinog postavljanja za veleposlanicu pored toga što nema fakultetsku diplomu. Mi smo to kasnije uobličili u ovome liku, koji je sadržajan u njezina dva djela Bukača i Huzur. Dakle Bukača Huzurpator, objasnio je Puljić.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 26 Veljača 2020 10:00
 
index Instagram400x230 youtube