Ljubuški imao svoje predstavnike na 53. Šokačkom sijelu [foto]

Istaknuto Ljubuški imao svoje predstavnike na 53. Šokačkom sijelu [foto]

Članovi HKUD-a Antas Mucić Ljubuški i ove su godine, petnaestu godinu zaredom, nastupili na 53. šokačkom sijelu u Županji.

Ova tradicionalna folklorna manifestacija i ove je godine okupila velik broj domaćih i gostujućih folklornih skupina.

Ljubušaci, kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na ovoj smotri, između ostalog predstavili su se četiri dana na „Sajmu zlatne niti“ sa tradicionalnom hercegovačkom gastro ponudom (uštipci, pršut, vina, rakije). Sajam će pamtiti po dobrom druženju s prijateljima iz benda “Opća opasnost“, ali i upoznavanju mnogih drugih ljubitelja tradicije iz čitave regije.

Jedna zanimljivost je da je ove godine u organizaciji gradonačelnika Županje Davora Miličevića, prvi put održan „Dan raštike“ gdje su žene iz HKUD-a Antas Mucić Ljubuški predstavile to tradicionalno hercegovačko jelo. Pripremile su raštiku za preko sto uzvanika.

Također, sudjelovali su na trećoj smotri folklora u Dvorani “Mladost”u Županji gdje su se predstavili zajedno s drugim gostujućim skupinama iz Linza u Austriji, Duge Rese, Poljske, Sjeverne Makedonije… Predstavili su plesove i pjesme ljubuškoga kraja, a sudjelovali su i u glazbenoj radionici.

Jedan dio članova sudjelovao je u pokladnoj povorci ulicama Županje u kojoj je bilo oko tisuću i pol sudionika.

Iz HKUD-a Antas Mucić Ljubuški posebno su se zahvalili sponzorima koji su im pomogli da i ove godine predstavljaju Ljubuški na čuvenoj folklornoj manifestaciji, gradonačelniku Grada Ljubuški gospodinu Nevenku Barbariću, te Ministarstvu financija Zapadno-hercegovačke županije i gospodinu ministru Toniju Kraljeviću.

Zahvalili su se, također, i svima onima čiji su proizvodi bili na ljubuškom izložbenom gastro štandu, a to su: Vinarija Keža, podrumi Andrija-Paoča, Vinarija Begić, Vinarija Dida-Međugorje, Karliko Ljubuški, pršutana Herceg-Prolog, AS Premium, Euroherc te svadbeni restoran Ohio Humac.

Iz društva ovom prigodom također upućuju poziv svima koji koji vole druženje, folklor i narodne običaje da im se pridruže na probama koje se održavaju u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom, svakog ponedjeljka u 19 sati.


 
index Instagram400x230 youtube