Predstavljena knjiga „U Gradu Narcisa“ autorice Renate Naletilić [foto&video]

Predstavljena knjiga „U Gradu Narcisa“ autorice Renate Naletilić Foto: Dr@gica Predstavljena knjiga „U Gradu Narcisa“ autorice Renate Naletilić

Večeras je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, u organizaciji JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, upriličeno predstavljanje knjige „U Gradu Narcisa“ autorice prof. Renate Naletilić.

Nazočnim ljubiteljima lijepe pisane riječi knjigu su predstavili, izuzev autorice, dr. Marko Romić i Mila Galić.

O knjizi je istaknuto, među ostalim, slijedeće: Knjiga ukazuje na opasnu pojavnost koja se uvukla u društvo i u obitelji. Uzročnik je govora mržnje i narušenih međuljudskih odnosa. Stvara probleme odraslima, a nadasve se negativno odražava na živote djece i mladih. Korjeni su joj u dalekoj prošlosti. Tiho ubija dušu.

Odrasli ovaj problem moraju prepoznati i suprotstaviti mu sekako bi zaštitili sebe i buduće naraštaje. Put ka ozdravljenju je znanje. Riječ je u ovoj pojavnosti otrov, ali je upravo i riječ lijek.Ako naši nisu znali, nisu mogli, ne znači da mi nećemo uspjeti. Danas su informacije i saznanja dostupni, smao ih treba tražiti na pravoj adresi. Narcisiodnost – U kakvom okruženju živim? Perfekcionizam – Gdje sam tu ja? Manipulatori – Što mogu promjeniti? Sve ove pojavnosti imaju i dobre i loše strane. Bitna je granica, mjera. Jesmo li uskraćeni u temeljnim ljudskim pravima čak i u vlastitoj obitelji? Gdje su granice brojnim „svetinjama“? Starinski odgoj!? Dobro dijete!? Važnost odrastanja – odskočna daska za život u svijetu odraslih. Čovjek današnjice!

U programu su sudjelovali učenici Gimnazije Ljubuški koji su interpretirali pjesme objelodanjene u zbirci, dok su pak u glazbenom dijelu programa nastupili učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Ukratko o autorici:

Renata Naletilić - Ćavar je rođena 1971. godine, u radničkoj obitelji kao čevtvrto dijete Bože i Ruže Ćavar iz Knešpolja. Udana je, ima dva sina i živi u Širokom Brijegu. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti u Drugoj osnovnoj školi Široki Brijeg. "U Gradu Narcisa" je njezin literarni prvijenac.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 21 Studeni 2019 21:22
 
index Instagram400x230 youtube