Otvorena skupna izložba slika ljubuških slikara u Knjižnici Ljubuški [foto]

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški u suradnji s Gradom Ljubuškim, u okviru manifestacije „Ljubuško ljeto 2019.“, organizirali su tradicionalnu skupnu izložbu slika ljubuških slikara „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“ u Knjižnici Ljubuški.

U ime organizatora nazočne ljubitelje lijepe umjetnosti srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je zahvalio i čestitao svim slikarima na prekrasnim slikama koje će do 31. kolovoza krasiti prostorije Knjižnice Ljubuški. Izložbeni postav predstavila je akademska slikarica Tamara Herceg, koja je ujedno i otvorila izloćbu.

„Uzimajući kontinuitet kao bitnu odrednicu u stvaranju tradicije, s pravom možemo zaključiti da je skupna izložba pod nazivom „Slikari ljubuškom s ljubavlju“ već to i postala. Cilj ove izložbe nije kompariranje i klasifikacija izloženih radova već ujedinjavanje i povezivanje ljubuške slikarske scene, koja se naočice iz dana u dan širi i raste. Bez obzira na predispozicije pojedinih autora, Ljubuški kao vrelo neiscrpnih tema postaje glavni motiv njihovih kompozicija. Teme poput Trebižata, slapova, šipaka, smokava ili pak religiznih prizora čest su poticaj za stvaranje umjetničkih djela i to je samo po sebi pohvalno. Analizom stilskih obilježja prepoznajemo raznolikost senzibiliteta, najčešće u duhu i pokušajima realizma, te poneki usamljeni iskorak u svijet apstrakcije i postmodernizma. Pronalazeći poticaje u određenim likovnim pravcimaumjetnici iste kompoiraju u vlastite likovne rukopise stvarajući novi likovni realitet. Ono što je neupitno je kreativni potencijal i energija izlagača te želja za uspostavljanjem komunikacije kroz svoje umjetničko stvaralašvo i krativnost, koje je bez sumnje iskreno. I upravo ta iskrenost, kao osnova humanih vrijednosti, je ono što će replicirati nedostatku formalog obrazovanja u pojedinim slučajevima. U težnji za stvaranjem jednog plodonosnog, stvaralačkog ambijenta za buduće generacije, porebno je da kroz edukaciju, komunikaciju i svakodnevni rad, svi skupa napredujemo i rastemo. Zato je , naravno, potrebno kontinuirano djelovanje napodručju likovnosti, a ova izložba je zasigurno jedan veliki korak naprijed.“, istaknula je Herceg.

Svoje slike su izložili: Jure Paponja, Ivana Pavlović, Tamara Herceg, Nina Jakiša, Božana Bošnjak, Nikica Sabljić, Danijela Mihaljević, Dušan Ćuže, Željko Boto, Zdravko Rogić, Drago Vukšić, Simona Barišić, Tanja Medić, Rosanda Jurič, Jasminka Osmić, Ivan Herceg, Damir Čotić, Nada Jakičević, Ružica Bošnjak, Franjo Skoko, Zlatan Lukenda, Mladen Hrstić, Dragica Primorac, Mirko Prskalo, Slađana Milićević, Ljilja Petković, Biserka Kadragić, Lenka Primorac, Antonija Bubalo, Martina Kraljević, Anka Bulić, Lucija Šiljeg, Drago Škipina, Jona Barišić i Stipe Jukić.

 
index Instagram400x230 youtube