Na likovnoj koloniji održanoj na Vodopadu Koćuša nastalo 50 umjetničkih slika [foto&video]

Istaknuto Na likovnoj koloniji održanoj na Vodopadu Koćuša nastalo 50 umjetničkih slika [foto&video]

Uspješno je okončana dvodnevna "Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat", koja je upriličena na jednom od pregršt prekrasnih lokaliteta na spomenutoj rijeci - Vodopadu Koćuša. 

Organizatori iste su JU "Kulturno-športski centar Ljubuški, Grad Ljubuški te Likovna udruga "Brijeg".

Sudjelovali su slikari iz Županije Zapadnohercegovčake te nekolicina slikara iz Republike Hrvatske, stoga je ova izložba s pravom zaprimila međunarodni karakter.

Slikari su oslikali raznovrsne motive - prirodna i kulturna bogatstva Grada Ljubuškog, kojima isti obiluje.

Likovna kolonija bijaše veoma uspješna. Naime, nastalo je 50 umjetničkih slika, što je jzaista impozantna brojka.

Sudjelovali su: Jure Paponja, Slađana Milićević, Toni Kozarić, Tamara Herceg, Božana Bošnjak, Srećko Slišković, Ante Ljubičić, Željko Marić, Franjo Skoko, Nikica Sabljić, Zdravko Rogić, Ivan Herceg, Drago Vukšić, Nada Jakičević, Ivanka Galić, Zlata Šimić, Branko Širić, Marta Bubalo, Petra Rupčić, Marija Bubalo, Antonija Bubalo, Dominik Bošnjak, Marina Ivanković, Maja Ćubela, Marijana Lasić, Karmela Bošnjak, Ljilja Petković, Snježana Grbavac i Anđelka Hrkać.

Po okončanju likovne kolonije bijaše upriličena skupna izložba slika nastalih na istoj, premda će se svečana skupna izložba slika nastalih na obje protekle kolonije upriličiti u veljači slijedeće godine, u okviru obilježavanja Dana Grada Ljubuškog.

Ovo je bila jedna od uspješnijih i brojnijih likovnih kolonija glede sudionika i nastalih radova. Sudionici nisu krili oduševljenje organizacijom, ambijentom i druženjem. S nestrpljenjem iščekuju slijedeću likovnu koloniju koja bi se trebala upriličiti na tri atraktivne prirodne i turističke lokacije - Vodopadu Kravice, Vodopadu Koćuša i Stari grad Ljubuški.

Na koncu, svim sudionicima, uime organizatora, veliko hvala na sudjelovanju i čestitke na prekrasnim umjetničkim slikama koje su nastale iz njihove umjetničke inspiracije, srca, duha i kista.

 

 
index Instagram400x230 youtube