Međunarodna likovna kolonija na Vodopadu Koćuša

Istaknuto Međunarodna likovna kolonija na Vodopadu Koćuša

JU "Kulturno-športski centar Ljubuški, Grad Ljubuški te Likovna udruga "Brijeg", organizirali su tradicionalnu "Eko likovnu koloniju na rijeci Trebižat".

Ista je upriličena na jednom od pregršt prekrasnih lokaliteta na rijeci Trebižat - Vodopadu Koćuša te će trajati dva dana - petak 21. i subotu 22. kolovoza, u vremenskom razdoblju od 10 do 19 sati.

Na likovnoj koloniji sudjeluje 30 slikara. Izuzev slikara iz Županije Zapadnohercegovačke sudjeluju i slikari iz Republike Hrvatske - akademski slikar Ante Ljubičić zvani Car iz Imotskog te Ivanka Galić iz Županje te je time zapravo ova likovna kolonija zaprimila međunarodni karakter.

Uzgred rečeno, Ivanka je supruga Pere Galića, frotmana popularne pjevačke grupe "Opća Opasnost", koji se tijekom današnjeg dana družio sa slikarima i posjetiteljima Vodopada Koćuša.

Brojni posjetitelji Vodopada Koćuša uživali su u prekrasnom ambijentu istoga, ali danas nadasve u prekrasnim umjetničkim djelima slikara, koji su slikali raznovrsne motive - prirodna i kulturna bogatstva kojima Grad Ljubuški obiluje.

Među posjetiteljima izdvojili bismo Tonija Kraljevića, ministra financija ŽZH, Mladena Begića, ministra hrvatskih branitelja Domovinskog rata ŽZH te prof. dr. Maria Šiljega.

Budući da je likovna kolonija dvodnevna, na istoj će nastati preko 50 slika koje će biti prezentirate po okončanju likovne kolonije na skupnoj izložbi na Vodopadu Koćuša (subota, 19 sati), a potom i na skupnoj izložbi slika koja će biti upriličena početkom slijedeće godine u okviru obilježavanja Dana Grada Ljubuškog.

Prekrasni prostrani prirodni ambijent pogodan je za pridržavanje svih propisanih higijenskih i epidemioloških mjera, nadasve socijalne distance među sudionicima i posjetiteljima, stoga pozivamo sve, a nadasve zaljubljenike u umjetnost, da posjete sutra Vodopad Koćušu i Eko likovnu koloniju na rijeci Trebižat te time daju podršku slikarima.

Na koncu bismo istaknuli da je ova likovna kolonija jedna od brojnijih glede sudionika, koji ne kriju oduševljenje organizacijom iste te već s radošću i nestrpljenjem planiraju te iščekuju slijedeću koja će se upriličiti na Vodopadu Kravice, Vodopadu Košuša i na Starom gradu Ljubuški.

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube