Posao u Njemačkoj: Potrebno 25 njegovatelja, evo koji su uvjeti

Diakonisches Werk Württemberg objavio je oglas za stručno školovanje (Ausbildung) za zanimanje „njegovatelj/ica“ u pokrajini Baden-Württemberg/SR Njemačka.

Početak školovanja: jesen 2020. godine. Trogodišnje obrazovanje u okviru dualnog sistema će se odvijati u školi kao i u ustanovama za njegu organziacije „Diakonisches Werk Württemberg“, a prema reformskom programu koja će stupiti na snagu početkom 2020. godine.

Kako navode u oglasu, traže do 25 kandidata/kandidatkinja za stručno obrazovanje-školovanje za zanimanje „njegovatelj/ica“ u pokrajini Baden-Württemberg/SR Njemačka

Profil kandidata je da imaju završenu srednju školu, 4 godine (SSS, IV stepen). Prednost će uživati kandidatkinje/kandidati sa završenom srednjom medicinskom školom. Da su kandidati jako motivirani i zainteresirani za oblast “njege”. Poželjno je da imaju neko iskustvo iz te oblasti. Znanje njemačkog jezika je trenutno na A 2 nivou, a do proljeća 2020. godine trebaju samostalno stići do nivoa B 1. Postoji mogućnost učešća sa početnim znanjem njemačkog jezika s tim da počne obrazovanje u Njemačkoj po završetku nivoa B 1.

Nude trogodišnji ugovor o stručnom obrazovanju, nakon uspješnog završetka stručnog školovanja nude preuzimanje u radni odnos na neodređeno vrijeme, atraktivnu plaću-naknadu prema kolektivnom ugovoru javnog sektora, praćenje i podršku u procesu apliciranja, podršku pri dolasku i osiguravanju smještaja.

Oglas ističe 02.10.2019., a opširnije na linku.

 
index Instagram400x230 youtube