Djevojka (14) preminula jer joj je mobitel eksplodirao pokraj uha dok se punio

Spavala je s pametnim telefonom na jastuku, a u zoru joj je mobitel eksplodirao te je zadobila ozljede glave i odmah umrla. 

Alua Asetkyzy Abzalbek (14) iz Kazahstana zaspala je dok je slušala glazbu s mobitelom na jastuku koji se punio cijelu noć, a ujutro je pronađena mrtva jer je mobitel eksplodirao.

Policija je rekla kako se mobitel punio cijelu noć, a baterija se pregrijala i eksplodirala. Alua je zadobila ozljedu glave i odmah preminula. Forenzičari su potvrdili kako je mobitel eksplodirao u rano jutro, a njezina je smrt opisana kao tragična nesreća.  Nije otkriveno o kojem se brendu pametnog telefona radi.

Njezina prijateljica Ayazhan Dolasheva na svojem Instagram profilu napisala je kako ne može vjerovati da se to dogodilo. "Bila si najbolja. Znamo se od djetinjstva. Teško mi je bez tebe. Nedostaješ mi. Napustila si me zauvijek", izjavila je za Daily mail.

Pregrijavanje mobitela može biti stvarno opasno, a to najbolje dokazuje i ovaj slučaj. Osim do pregrijavanja zbog izloženosti mobitela visokim temperaturama i suncu dulje vrijeme, do pregrijavanja može doći i pri punjenju. Važno je mobitel maknuti s punjača nakon što je napunjen. Predugo punjenje mobitela može također skratiti život baterije.


 
index Instagram400x230 youtube