Nova organizacija rada DZ Ljubuški od ponedjeljka, 29. lipnja 2020. god.

U prilogu možete pogledati novu organizaciju rada Doma zdravlja Ljubuški od ponedjeljka, 29. lipnja 2020. godine.

Cijenjeni korisnici naših usluga,

poštujući zapovijedi i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH i Ministarstva zdravstva FBiH, a detaljno prateći epidemiološku situaciju, Dom zdravlja Ljubuški od ponedjeljka 29. lipnja 2020. godine organizira svoj rad na sljedeći način:

- Na ulazu u Dom zdravlja Ljubuški raditi će se trijaža svih bolesnika koji ulaze u ustanovu (kratka epidemiološka anamneza, mjerenje tjelesne temperature, evidencija svih bolesnika). Ulaz u Dom zdravlja Ljubuški će biti moguć samo uz prethodno javljanje na šalter trijaže.

- Sve osobe koje ulaze u Dom zdravlja moraju obavezno nositi respiratornu masku, a preporučuje se nošenje i rukavica. Svi koji ne budu nosili preporučenu zaštitnu opremu neće moći ući na pregled u našu ustanovu.

-Preporučuje se da svi korisnici naših usluga koriste telefonski kontakt s našim djelatnicima, putem od ranije dostupnih brojeva telefona, za propisivanje redovite terapije, uputnice za specijalističke preglede te naručivanje za preglede liječnika, kad god je to moguće realizirati.

- Ukoliko se na pojedinim odjelima/službama budu stvarale velike gužve, korisnici naših usluga će biti upućeni da na red za pregled ili dijagnostičku pretragu čekaju ispred Doma zdravlja Ljubuški, kako bi osigurali poštivanje propisanih epidemioloških mjera i zaštitili ugrožene skupine naših sugrađana, koji su najčešći korisnici naših usluga.

- Pregledi febrilnih bolesnika, sumnjivih na COVID infekciju će se obavljati od strane nadležnih liječnika po svim službama u posebno izdvojenom prostoru (tzv. COVID ambulanta), a preporučuje se da febrilni bolesnici prije dolaska u našu ustanovu obavezno o tome telefonski obavijeste nadležnog liječnika, poradi dogovora o terminu pregleda.

- Pregledi djece sumnjive na COVID-19 infekciju će se obavljati u ranije opremljenim prostorima na katu Doma zdravlja Ljubuški uz prethodni telefonski dogovor s nadležnim pedijatrom.

- Vađenje laboratorijskih pretraga bolesnicima sumnjivim na COVID-19 infekciju će se vršiti uz prethodni dogovor liječnika koji je uputio bolesnika i djelatnika Odjela za lab. dijagnostiku.

- Zabranjeni su posjeti bolesnicima koji su smješteni u Centru za palijativnu skrb DZ Ljubuški (Hospicij), a nad svim djelatnicima Hospicija će se provoditi pojačani epidemiološki nadzor, sukladno naredbama Kriznih stožera.

- Svi odjeli/službe do daljnjeg nastavljaju s radom po uobičajnom rasporedu rada u smjenama.

Molimo sve korisnike naših usluga, da u svrhu zaštite osobnog zdravlja i u svrhu sigurnosti svih naših djelatnika, poštuju u potpunosti gore navedene preporuke, kako bi održali još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju na našim prostorima.

S poštovanjem,

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA LJUBUŠKI

Poslijednja izmjena danaSubota, 27 Lipanj 2020 18:03
 
index Instagram400x230 youtube