Poslušajte propovijed biskupa Perića na proslavi Srca Isusova u Studencima

Nakon devet dana duhovne priprave s pobožnošću Srcu Isusovu i svetim Misama devetnicama, u svetištu i župi Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljen zaštitnik župe.

U petak na sam blagdan u svetištu su slavljene četiri svete Mise, tri prije podne, a središnja proslava i svečana sveta Misa bila je u 19 sati.

Prije svečane svete Mise studenački župnik don Ivan Štironja zaželio je dobrodošlicu: biskupu Ratku, braći svećenicima i cijelom vjerničkom puku i zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da priprava i sama svetkovina prođe u najboljem redu. Svečano misno slavlje predvodio je mons. Ratko Perić, biskup Mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski u koncelebraciji dvadeset svećenika.

U propovijedi je biskup govorio o ljubavi Srca Isusova na osnovu svetopisamskih tekstova, a naveo je primjere iz Kafarnauma i Jeruzalema. Na kraju svete Mise biskup je zazvao božji blagoslov za nabožne predmete i cijeli vjernički puk. Liturgijskim pjevanjem misno slavlje uveličao je mješoviti župni zbor Vrelo života kojemu je posebnu zahvalu uputio župnik don Ivan Štironja.

Poslušajte propovijed biskupa Perića:

 
index Instagram400x230 youtube