U Ljubuškom evidentirano 208 prometnih nezgoda, zatečena 983 migranta, izdan 3551 prekršajni nalog

Tijekom 2019. godine Policijska uprava Ljubuški zaprimila je 1536 različitih prijava po kojima su postupali policijski službenici uniformirane i kriminalističke policije, navedeno je u informaciji o stanju sigurnosti na području Grada Ljubuškog.

Informacija je dana na uvid i Gradskom vijeću Ljubuški, kako bi cjelokupna javnost saznala konkretne podatke o djelovanju PU Ljubuški u godini koja je iza nas.

U informaciji se nadalje ističe kako je PU Ljubuški evidentirala 32 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je sudjelovala ukupno 41 osoba.

S ciljem sprječavanja maloljetničke delikvencije, provođena je županijska akcija „Maloljentik, a provodile su se i akcije „Miran vikend“ i „Prosjak“, koje su, kako naglašavaju, dale očekivane rezultat. Jednako vrijedi i za akciju „Migrant“, tijekom koje su policijski službenici zatekli 983 osobe u ilegalnim migracijama.

U informaciji stoji i to kako je tijekom 2019. godine održano 157 redovitih javnih skupova, pruženo je 39 asistencija na zahtjev državnih tijela, 57 asistencija na zahtjev tijela organizacija s javnim ovlastima te su pružene 2 asistencije na temelju ostalih zahtjeva, piše Bolji Ljubuški.

Kada je riječ o prometnim nezgodama, u prošloj godini dogodilo se njih 208. Evidentirano je 107 nezgoda s materijalnom štetom i 101 nastradalom osobom, od kojih su 2 osobe smrtno stradale, 7 osoba je teže, a 167 lakše ozlijeđeno.

Kao i prethodnih, i ove godine su policijski službenici provodili lokalne akcije pojačane kontrole prometa, kao i županijske akcije „Sigurnost u prometu“, „Djeca sigurna u prometu“ i Zima – sigurni u prometu“.

Prema sudionicima u prometu, kroz mjere represije, pokrenuto je 112 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka te je izdano 3551 prekršajnih naloga.

Počinjeno je 120 različitih kaznenih djela, 36 osoba je lišeno slobode, a kazneno prijavljeno 86 osoba.

U PU Ljubuški raspoređen je 41 djelatnik, 4 rukovodna policijska službenika, 10 službenika kriminalističke policije, 31 službenik uniformirane policije, 11 namještenika te 1 državni službenik.

 
index Instagram400x230 youtube