Stotine novih stanova uskoro u Ljubuškom, širi se cesta prema Pregrađu, a gradi se i veletržnica [foto]

Istaknuto Stotine novih stanova uskoro u Ljubuškom, širi se cesta prema Pregrađu, a gradi se i veletržnica [foto]

Uređenje parka i veletržnice kod velikog rotora - Ljubuški, rekonstrukcija prometnice i izgradnja pješačke staze kod novog gradskog groblja u ulici fra Nikole Ivankovića, detaljni plan uređenja prostora "Vinarija Ljubuški", teme su o kojima su Ljubušaci i predstavnici jedinica lokalne samouprave Županije Zapadnohercegovačke imali priliku slušati i iznijeti svoja mišljenja na danas održanoj Javnoj raspravi.

Javna rasprava održana je u Gradskoj vijećnici Ljubuški, gdje se na početku prve dvije teme nazočnima obratio kroz kratki uvod gradonačelnik Nevenko Barbarić, a teme je obrazlagao Vlado Čuljak, savjetnik gradonačelnika za gospodarski razvoj Ljubuškog, dok je treća tema obrazložena ispred privatnog investitora.

Kako su nazočni mogli čuti, Grad Ljubuški uskoro bi trebao krenuti s radovima na uređenju parka i veletržnice kod stadiona Babovac.

Uz zelene površine i drvored, u prostor parka planirano je smještanje većeg broja klupa, montažnog WC-a s umivaonikom, pješčanog sata i spomenika sv. Obitelji, a to će sve biti osvijetljeno s rasvjetnim tijelima.

Sam park je definiran dijelom kao prolazni, kao kratica između sjeverne i južne prometnice, a dijelom kao mjesto okupljanja (prostor uz sunčani sati i parkovske zidiće) te dijelom kao mjesto posebnog pijeteta, u ovom slučaju prema spomeniku sv. Obitelji.

Kad je pak riječ o rekonstrukciji spomenute prometnice, ona bi trebala poprimiti novi izgled - biti proširena i dobiti pješačku stazu kod novog gradskog groblja. Spomenuta je i dugogodišnja problematika i neslaganja Pregrađana o tome koja od dvije ceste bi trebala imati prvenstvo prolaza.

Također, u raspravi je predložena mogućnost i izgradnje prometnice koja bi povezivala prostor između dva groblja i vodila prema Čeveljuši.

Treća tema javne rasprave bila je o prostoru "Vinarije Ljubuški". Kako je rečeno, sve zgrade s izuzetkom glavne, kao i prateći objekti bi trebali biti srušeni, a na njihovom mjestu planiran je kompleks stambenih zgrada od kojih će svaka imati svoj parking.

Ako se plan usvoji, Ljubuški bi uskoro trebao dobiti oko 300 novih stanova.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 18 Veljača 2020 14:01
 
index Instagram400x230 youtube