Održana svečana sjednica Grada Ljubuškog [foto]

Istaknuto Održana svečana sjednica Grada Ljubuškog [foto]

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuškog završena je ovogodišnja proslava Dana grada Ljubuškog.

Osim predstavnika grada Ljubuškog i drugih Ljubušaka, brojni gosti i uzvanici iz političkog i društvenog života nazočili su svečanoj sjednici, među kojima i Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda PS BiH te predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a, koji je u posljednja tri dana dva puta posjetio Ljubuški, zatim Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Nevenko Herceg. predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, gosti iz gradova prijatelja Ljubuškog i drugi.

Pozdravne riječi uputio je predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, koji se osvrnuo na povijest Ljubuškog i dobivanje statusa grada.

Nazočni su imali priliku pogledati i video prilog o investicijama Ljubuškog te o planovima za ovu godinu.

Potom se nazočnima obratio gradonačelnik Nevenko Barbarić iskazavši zahvalnost svima koji su u proteklom razdoblju pomagali te i dalje pomažu Ljubuškom, kao i svima koji su sudjelovali u programa obilježavanja Dana grada Ljubuškog. Također, podsjetio je gradonačelnik Barbarić i na nepravednu raspodjelu javnih prihoda.

Uzvanicima su se još obratili i humački gvardijan fra Dario Dodig, gradonačelnik Trilja i zastupnik u Saboru RH Ivan Šipić, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg te Dragan Čović.

Nakon toga uručena su javna priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu.

Nagradu Zlatni grb Grada Ljubuškog dobio je Mario Šiljeg, Nagrada Grada Ljubuškog za životno djelo pripala je Denisu Buntiću, dok je Godišnja nagrada Grada Ljubuškog dodijeljena je gospodarskom društvu Džajić-Commerce d.o.o. Nagrađeni su darovani Poveljom i Zlatnim grbom Grada Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 17 Veljača 2020 14:12
 
index Instagram400x230 youtube