MUP ŽZH održao radni sastanak vezano za migranate glede sporazuma s Graničnom policijom BiH

Dana 08. listopada 2019. godine u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH održan je radni sastanak.

Na sastanku su sudjelovali policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Milan Galić, policijski komesar Uprave policije MUP-a HBŽ Ilija Jakić, načelnik Sektora uniformirane policije Uprave policije MUP-a HNŽ Branko Drenovac, načelnik Terenskog ureda Zapad Granične policije BiH Viktorija Damjanović, načelnik Terenskog ureda Jug Granične policije BiH Robert Perić i zapovjednik Postaje Gorica Granične policije BiH Ivan Mišetić.

Tema ovog radnog sastanka je bila provođenje Sporazuma o pružanju pomoći Graničnoj policiji BiH u obavljanju poslova i zadataka o sprječavanju nezakonitih prelazaka državne granice od ilegalnih migranata na području odgovornosti tri ministarstva unutarnjih poslova i Granične policije BiH.

Svi sudionici sastanka ukratko su analizirali dosadašnje probleme u radu koji se odnose na operativnost prilikom postupanja, uvezanost između policijskih agencija u smislu razmjene operativnih podataka te probleme oko upućivanja prema migracijskom centru.

Na sastanku je donesen zaključak da će sukladno Sporazumu o pružanju pomoći i operativnoj suradnji u nadzoru granice svu operativnost preuzeti imenovani koordinatori i njihovi zamjenici potpisnica Sporazuma koji će upravljati svim operativnim aktivnostima policijskih službenika koji budu angažirani po ovom Sporazumu a sve u suradnji s Uredom za strance.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 10 Listopad 2019 12:12
 
index Instagram400x230 youtube