Ljubušak o Milanovićevom micanju bisti s Pantovčaka: Odbacio je povijest Hrvata

Nakon što je novoizabrani predsjednik RH Zoran Milanović uklonio sve biste hrvatskih velikana s Pantovčaka, objavom na svom facebook profilu oglasio se i potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Ljubušak Milijan Brkić.

"Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku. Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto", napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

"Iz povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest. Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod. To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim velikanima", ocijenio je Brkić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je na unutarstranačkim izborima kandidat za potpredsjednika stranke, posebno je zamjerio Milanoviću što je iz Ureda predsjednika uklonio bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.