Glasnović uložio prigovor i traži ponavljanje izbora u Livnu

Stanovništvo Herceg-Bosanske županije moglo bi ponovno na izbore za Hrvatski Sabor.

Naime, bivši saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Glasnović podnio je prigovor na provođenje izbora na jednom od četiri biračka biračk mjesta u Livnu.

Potvrdio je to odvjetnik Mate Knezović koji se oglasio priopćenjem u ime Željka Glasnovića, kojem je nedostajalo samo 11 glasova da izbori mjesto u Saboru.

Glasnović je u ime Neovisne liste br. 10, u XI. izbornoj jedinici, podnio prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu, biračko mjesto br. 34., putem odvjetnika Mate Knezovića.

"Prema izjavi troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno je da postoji 11 listića viška. Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića. Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora glasački listići nisu uništeni. Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34..", stoji u priopćenju u kojem se još dodaje da Željko Glasnović ponavlja da su mu nekoliko dana prije izbora ugašene, bez ikakvog obrazloženja, službena facebook stranica i osobni profil putem kojih je komuicirao s javnošću.

O ovome prigovoru DIP ima 48 sati da odluči poslije isteka rokova za žalbe, koji traju do srijede u ponoć.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 07 Srpanj 2020 18:12
 
index Instagram400x230 youtube