Potpišite online peticiju "Izuzeće od samoizolacije"

"Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije, za osobe koje dolaze s teritorija BiH i RH, tražimo da se od evenualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u gradovima Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Posušje, Vrgorac, Imotski, Metković i Ploče", navode potipsnici peticije, neformalna skupina "žitelji pograničnog područja".

Pokretači peticije navode, da se zbog extremno dobre epidemiološke situacije u tim gradovima, žiteljima gore navedenih gradova u RH dozvoli ulazak na teritorij ŽZH bez obaveze odlaska u samoizolaciju pri provratku u RH .

"Gore navedene navode možete provjeriti u svakodnevnoj statistici novozaraženih i trenutno zarazenih u ŽZH te se uvjeriti u nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju. Kako ne bi došlo do zlouporabe, uvjet za prelazak granice je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u istim zadnjih godinu dana", navode pokretači peticije.

"Unaprijed zahvaljujemo na razmatranju peticije jer će samom spoznajom o broju zaraženih, u zadnjih mjesec dana u ŽZH je devet osoba, od kojih je jedna zaražena u RH, peticija biti uvažena od strane medicinske struke", zaključili su pokretači iste.

Peticija će biti upućena Vladi RH, Vladi ŽZH, Civilnoj uprava ŽZH, Kriznom stožeru RH - Covid 19 te ostalim relevantim čimbenicima koji mogu utjecati na eventualno donošenje odluke o samoizolaciji.

Peticiju možete popuniti na linku OVDJE.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 07 Srpanj 2020 19:55
 
index Instagram400x230 youtube