Vrgorački pršut predstavit će se u Parmi

Vrgorac u Dalmatinskog zagori već godinama se brendira kao destinacija pršuta i vina. Svoju turističku ponudu temelje upravo na kušaonicama i pršutanama gdje nude svoje prepoznatljive delicije koje će potkraj tjedna predstaviti i u Italiji.

Na imanju Gašpar pokraj Vrgorca mala je kušaonica odabranih domaćih vina.  U samom gradu obitelj Borovac godinama servira samo domaće. I gostiju uvijek ima.

Vrgorac se želi profilirati kao destinacija najboljeg dalmatinskog pršuta i vina, ne toliko vila s bazenima i kuća za odmor.

- Deklaracijom o proglašenju Vrgorca a iste te godine taj dalmatinski pršut dobio je zaštitu zemljopisnog podrijetla mi smo započeli i sa brendiranjem i pozicioniranjem Vrgorca na karti Republike Hrvatske kao grada s prepoznatljovom eno-gastronomijom - kaže Željka Opačak, direktorica TZ-a Vrgorca.

Sada je, kažu domaćini, došlo vrijeme da se dobra priča čuje i izvan Hrvatske pa idu u Longirano pokrajina Parma u Italiji, na najveći festival pršuta "Pršuti da Parma" kao najveći proizvodjač dalmatinskih pršuta.

Već ovaj vikend predstavit će se u Parmi odabrane pršutane i kušaonice kao i manifestacija Vrgorački dani pršuta, sve ono što predstavlja ovu sve popularniju destinaciju u kamenu i kršu Zagore.

 
index Instagram400x230 youtube