Milanović će u petak u Mostaru odlikovati postrojbe HVO-a

Predsjednik Zoran Milanović će u petak, 8. travnja u Mostaru sudjelovati na proslavi 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i pritom odlikovati 35 postrojbi HVO-a, prenosi Jutarnji.hr.

U kolovozu 2020. odlikovao je postrojbe HVO-a koje su sudjelovale u Oluji, a ovih je dana izjavio da je “HVO s HV-om, na osnovu međunarodnog sporazuma potpisanog između Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića, oslobađao BiH i omogućio da to bude slobodna zemlja, u kojoj je konačno prestao rat”.

– E to se danas ne samo zaboravlja, nego vrlo drsko i sustavno podcjenjuje i Hrvatskoj, kao i obično, nabijaju kompleksi krivnje, odgovornosti – umjesto da se kaže hvala i ne ponovilo se – rekao je Milanović, aludirajući na bošnjačku stranu.

Podsjetimo, posljednji Milanovićev pojset BiH otkazan je u prosincu prošle godine, kada je trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu, iz navodnih sigurnosnih razloga.

– Odluka o otkazivanju posjeta temelji se na sigurnosnoj procjeni nadležnih institucija Republike Hrvatske – priopćeno je tada iz Milanovićevog ureda.

 
index Instagram400x230 youtube