Anušić: Uspjeh u politici je jednostavan, morate biti dosljedni i pošteni

Među stranačke lidere koji su u prvom krugu ostvarili pobjedu za sebe i svoju stranku svakako su SDP-ov župan Željko Kolar koji je bez premca osvojio Krapinsko-zagorsku županiju i HDZ-ov Ivan Anušić koji je na isti način osvojio Osječko-baranjsku županiju, a uz njegovu asistenciju nadomak pobjede HDZ-ov kandidat je u gradu Osijeku.

O svom uspjehu na izborima, govorili su u emisiji Studio 4 HRT-a.

Anušić je komentirao svoju jučerašnju izjavu u kojoj je rekao da živi u Zagrebu, glasao bi za Miroslava Škoru te je naglasio da između dva loša kandidata on bi izabrao manje lošeg.

- Kada govorimo o Škori kao kandidatu on je bliži svjetonazorski nego gospodin Tomašević, rekao je.

Naglasio je kako je 4 godine radio predano kao župan i ono što je obećao u svom programu je i ostvario.

- Što je rečeno to je i učinjeno. Nisam imao problema s podjelama i radio sam na zajedničkom interesu istoka Hrvatske, prvenstveno Osječko-baranjske županije kroz projekte Vlade. Očekivao sam pobjedu na izborima, ali ne s ovako velikom prednošću, rekao je i dodao kako do sada nikad HDZ nije napravio ovakav uspjeh u Osijeku, istaknuo je.

Kolar je rekao kako mu je ovo već treća pobjeda u prvom krugu za župana u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali da je to ogromna odgovornost prema građanima koji su prepoznali projekte koje je ostvario, isto tako, da im je zanimljiv njegov program za budućnost.

- U politici morate biti vjerodostojni i ono što ste obećali to i izvršite, naglasio je.

Anušić je rekao kako on nije političar „nez dlake na jeziku” te kako on nema problema u stranci reći ono što valja, ali i ono što ne valja.

- Politika je jednostavan posao. Morate biti dosljedni, pošteni i predani te raditi posao onako kako očekuju oni koji su vas birali, rekao je.

Naglašava kako u županiji imaju 3 općine u kojima su načelnici pripadnici SDSS-a i on kao župan izvrsno surađuje s njima te je on kao župan, iz redova HDZ-a, pobijedio u sve tri općine.

- Za komunikaciju i suradnju su potrebna razumijevanja obje strane, a ne „dolijevati ulja na vatru”, istaknuo je.

Kolar je rekao kako bi SDP prema nekim procjenama mogao imati na izborima 15-ak općina i gradova više nego na zadnjim izborima, ako je to, kako kaže, neki meritum.

- Sigurno je da nitko ne smije zatvarati oči nad uspjehom koji smo ostvarili u Zagrebu, ali poslat ću poruku da za moje pobjede nisu bili zaslužni predsjednici stranke, već ja i moji kolege. Upravo preuzimanje osobne odgovornosti nedostaje nama u SDP-u, naglasio je.

 
index Instagram400x230 youtube