Milan Trivić: Kardinal Puljić me je uvjeravao da ga vrijeđa svako povezivanje s ustaštvom

Milan Trivić, jedan od dogradonačelnika Sarajeva, posjetio je danas sjedište Vrhbosanske nadbiskupije, i razgovarao s kardinalom Vinkom Puljićem, vezano za moguće i već postojeće reakcije oko najavljenog održavanja mise posvećene žrtvama Bleiburga u sarajevskoj Katedrali 16. svibnja.

- Gospodin kardinal Puljić me je uvjeravao da ga svako vezivanje za fašizam i ustaštvo vrlo vrijeđa. Spominjao je, nebrojeno puta, svoju opredjeljenost slobodnom,i demokratskom društvu, a misa će, istaknuo je, biti namijenjena isključivo za žrtve u narodu, nikako za zločince. To je ponovio više puta, kazao je Trivić, koji je sastanku nazočio u Ime Uprave grada, ali i kao stanovnik Sarajeva, i kao novinar s preko četiri desetljeća rada u novinarstvu.

- Rekao sam kardinalu da su mnogi vrlo uznemireni i uvrijeđeni time što se Bleiburg dovodi u Sarajevo, da se javljaju potomci žrtava, koji ne mogu shvatiti da će u njihovom gradu, a koji je pretpio toliko zločina od ustaške vlasti, doživjeti da se fašistima posvećuje misa. Kardinal je bio izričit, misa nema veze s zločincima, kazao je Trivić, koji nije mogao reći svoj dojam nakon sastanka hoće li se nešto oko organizacije mise promijeniti.

- O tome svakako treba da odluče u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, ali ja se nadam da će shvatiti kolike posljedice nosi njihova odluka - kazao je dogradonačelnik Trivić.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 11 Svi 2020 14:09
 
index Instagram400x230 youtube