Načelnik Federalnog stožera CZ: Moguće zatvaranje županija, gradova ili naselja

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je u ponedjeljak da može doći do zatvaranja županija, gradova ili naselja ukoliko dođe do naglog porasta oboljenih od koronavirusa COVID-19 te da će o tome raspravljati u narednim danima.

Postoji mogućnost da se zaustavi kretanje građana između naseljenih cjelina, je Solak na press konferenciji.

Na pitanje novinara koliko je osoba trenutno u karanteni na granici BiH, Solak je kazao da su šatore na granici postavile Oružane snage BiH te da taj dio provodi Vijeće ministara BiH.

Ukoliko netko od bh. državljana umre u inozemstvu, Solak je kazao da intenzibbbvno razgovaraju o mogućnosti ulaska pogrebnih društava iz drugih zemalja u BiH, te da su to nesvakidašnje situacije.

Danas će ‘doći’ inicijativa o zatvaranju Međunarodne zračne luke u Sarajevu, bilo je nekih letova, jer je naša zračna luka u Sarajevu jedina otvorena u regiji pa postajemo tranzit za Srbiju i Crnu Goru, a cargo letovi će nastaviti letjeti, istaknuo je Solak.

Također je najavio da će u Vladi Federacije BiH dva puta dnevno svaki dan biti organizirane press konferencije, ali da nema informaciju kako će to rješavati županijski krizni stožeri.

 
index Instagram400x230 youtube