Koronavirus u Mostaru: Je li obmanuto medicinsko osoblje?

Nakon što je prvi slučaj koronavirusa registriran u Mostaru, novinarima se obratio Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, i rekao da je u pitanju muškarac, koji je ranije zajedno sa svojim sinom bio smješten na Odjel za plućne bolesti Sveučilišne bolnice Mostar, jer su imali respiratorne tegobe.

Pavlović je kazao da su njih dvojica testirani na COVID-19, te da je kod oca nalaz bio pozitivan, a kod sina negativan. Oba nalaza su poslana u referalni centar za COVID-19 u Sarajevu, odakle se čeka konačna potvrda, navodi Faktor.

Pavlović je rekao i to da još uvijek ne postoje precizne informacije jesu li ove osobe boravile u skorije vrijeme u zemljama kritično pogođenim koronavirusom.

- Kada nam to pacijent potvrdi, ja ću to prenijeti vama. Tek se u naknadnom postupku može potvrditi je li netko krivo informirao javnost, je li netko obmanuo medicinsko osoblje - kazao je Pavlović.

Na pitanje novinara razmatra li se karantena za Odjel, Pavlović je istaknuo kako u Mostaru rade odgovorni ljudi te da je napravljen protokol postupanja.

- Očekivali smo da se ovako nešto može dogoditi. Imamo situaciju na koju znamo odgovoriti. Prepustimo da struka radi. Ne trebamo sijati paniku. Protokol je jasan. Pokušat će se utvrditi s kim su te osobe kontaktirale.

To se može uraditi samo u suradnji s njima. Za sve kontakte će se utvrditi postupak kako dalje. Bit će pozvani na razgovore. Prosuđivati će se kome će se uzimati uzorak - kazao je Pavlović.

 

Koronavirus stigao u Hercegovinu - zaražena najmanje jedna osoba

Poslijednja izmjena danaUtorak, 17 Ožujak 2020 17:39
 
index Instagram400x230 youtube