Ministar Pejić: U ŽZH 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

Na području Županije Zapadnohercegovačke nema potvrđenog slučaja koronavirusom, no deset osoba je stavljeno pod zdravstveni nadzor, potvrdio je za Jabuka.tv županijski ministar zdravstva Tomislav Pejić.

U srijedu ujutro je održana šesta sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH na kojem su usuglašene nove preporuke koje će tijekom dana objaviti.

Trenutno u našoj županiji nemamo potvrđen slučaj koronavirusa, ali imamo deset osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor, a koji nemaju nikakve simptologije. Tri osobe su već izašle iz tog nadzora. Situacija je za sada stabilna, ali znate da s takvom vrstom virusa i zaraznih bolesti treba uvijek biti na oprezu. Apelirao bih na pučanstvo da se pridržavaju preventivnih mjera i da poštuju te da budu odgovorni u provođenju mjera koje je naložio krizni stožer, izjavio je za portal Jabuka.tv ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić.

ŽZH nema svoju bolnicu pa samim time ni prostor za izolaciju pacijenata u slučaju pojave koronavirusa.

Na Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organiziran je akutni odjel za izolaciju, a na prošloj sjednici Vlade ŽZH izdvojili smo određena sredstva za opremanje tog odjela. U slučaju da se pojavi sumnja na koronavirus na području naše županije, pacijent će biti smješten i testiran u SKB Mostar, zaključio je ministar Pejić.

 
index Instagram400x230 youtube