Zapadnohercegovačka županija dobila elektroničke zdravstvene iskaznice

Županija Zapadnohercegovačka uvela je elektroničke zdravstvene iskaznice, potvrdio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Zastupnica u Skupštini ŽZH Žana Miličević još je jesenas resornog ministra tražila objašnjenje o tome zašto pacijenti na području te županije moraju ovjeravati zdravstvenu iskaznicu svaka tri mjeseca iako je na njoj markica premije osiguranja koja vrijedi godinu dana.

Ministar Pejić tad je kazao kako toj praksi dolazi kraj te kako će pacijenti na području ŽZH od 2020. godine imati elektronske zdravstvene iskaznice.

”Radimo na tome da uvedemo elektornsku zdrastvenu iskaznicu i ona bi trebala biti u opticaju od 1. siječnja 2020. godine. Na njoj ćete imati elektronsku ovjeru iskaznica kao i markicu. Bit će u obliku koji je uređen federalnim aktom koji ćemo apsolutno ispoštovati. Na iskaznici će biti još određeni podatci koje moramo imati na njoj i određeni podatci koji će liječnicima i medicinskim sestrama dati informaciju o pacijentu",  objasnio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Poslijednja izmjena danaPetak, 10 Siječanj 2020 13:52
 
index Instagram400x230 youtube