Ministarstvo financija FBiH: Proračun za građane za 2020. godinu

U cilju sudjelovanja građana u planiranju i utrošku javnih sredstava, analizi politika i odgovornosti vlasti, pripremljena je pojednostavljena verzija najznačajnijeg financijskog dokumenta - Proračun Federacije Bosne i Hercegovine za građane za 2020. godinu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Proračun za građane je dokument koji na jednostavan način objašnjava građanima način kreiranja i donošenja proračuna, proračunske termine, koja razina vlasti je odgovorna za obavljanje različitih nadležnosti i pružanje usluga, kratak redoslijed aktivnosti i tijek proračunskog procesa prema proračunskom kalendaru, kao i mehanizme za uključivanje građana u proces usvajanja proračuna, čime će se doprinijeti većoj transparentnosti i odgovornosti u trošenju javnih sredstava.

Kako bi se nadzor proračuna proveo u praksi, nužna je transparentnost proračunskih dokumenata i procesa, kao i mogućnost da građani u tim procesima sudjeluju. Izrada ovog dokumenta predstavlja put ka tome, s krajnjim ciljem postizanja veće odgovornosti vlasti prema građanima.

Proračun za građane za 2020. godinu dostupan je na internetskoj stranici Federalnog ministarstva financija, a možete ga preuzeti: ovdje 

Poslijednja izmjena danaPetak, 10 Siječanj 2020 12:44
 
index Instagram400x230 youtube