Izviđač CO ispao iz konkurencije za ekipu godine, bivši "Skaut" Burić u najužem izboru

Devetnaesti Izbor sportaša godine BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio televizije Bosne i Hercegovine bit će održan u četvrtak. I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a sutra će biti poznato tko će naslijediti prošlogodišnje laureate, nogometaša Edina Džeku i i džudistkinju Larisu Cerić.

“U četvrtak navečer je pred nama svečani dio manifestacije Izbora najboljeg sportaša BiH u 2019. godini. Nadam se da ćemo i taj dio posla obaviti na najbolji način, te da ćemo sutra proglasiti najbolje iz svijeta sporta, naše najbolje sportaše. Javnost će imati priliku da pozdravi nove nagrađene sportaše. Ono što mogu da kažem da je žiri radio prema kriterijima kao i predhodnih godina, te da su sve odluke donijete jednoglasno odnosno konsenzusom. Sutra ćemo imati čime da se ponosimo”, rekao je predsjednik ovogodišnjeg žirija, proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić, na pres-konferenciji u Sarajevu.

Urednik sportske rubrike Nezavisnih novina Goran Karać zahvalio je svim kolegama koje su i ove godine kao i u predhodnih 18 godina dali veliku podršku ovom značajnom projektu.

“Manifestacija je dobro poznata, stara i pozitivna priča koja je ostala na ideji podrške sportašima i sportskim vrijednostima. Kraj godine je razdoblje kada se zbrajaju utisci, a ovim želimo skrenuti pažnju štosu to uradili sportaši, klubovi, pojedinci u godini na izmaku”, istaknuo je Karać.

Urednik sportskog programa BH Radija 1 i dopredsjednik žirija Adnan Ljubović izjavio je da su i ove godine održane tri sjednice žirija u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, a sutra na posljednjoj potvrdit će se sve odluke koje su donesene na prethodnim sjednicama.

U najužoj konkurenciji za sportaša godine ostali su atletičar Amel Tuka, odbojkaš Tihomir Gajić i rukometaš Benjamin Burić, a za najbolju sportašicu BiH džudistkinja Larisa Cerić, košarkašica Marica Gajić i biciklistkinja Lejla Tanović.

Zanimljivo je da se u najužem izboru za ekipu godine nije našao RK Izviđač CO, iako su "Skauti" u protekloj godini bili prvaci BiH u četiri kategorije i dali petnaest seniorski reprezentativaca BiH i matične RH.

U najužem izboru ostali su Hrvatski ženski rukometni klub Grude, muška rukometna reprezentacija BiH i Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog. Za nagradu za trenera godine u najužem izboru su Branislav Crnogorac, Bilal Šuman i Husref Musemić.

Manifestacija će biti održana sutra u 20 sati u hotelu Holiday In u Sarajevu.

 
index Instagram400x230 youtube