Federalni ministar Kraljević u Fojnici na polaganju kamen-temeljca Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić’

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković jučer su u Fojnici položili kamen temeljac Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Na ovaj način službeno je otvoren početak izgradnje škole, vrtića i sportske dvorane.

Svečanosti je nazočilo i visoko izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović i ministar financija Toni Kraljević.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto je naglasila višestruki značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu i njeno stanovništvo.

„Sigurno je da će djeca i nastavnici imati bolje uvjete rada, odgoja i obrazovanja“, naglasila je Krišto.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svome obraćanju brojnim uzvanicima na svečanosti je rekao da su ga posebno razveselila lica mališana u narodnim nošnjama i činjenica da se oni vesele novoj školi.

„Škole su ključ budućnosti svake zemlje, pa i BiH, osobito ovdje u Središnjoj Bosni, da imate kao mladi mogućnost za kvalitetan razvoj i obrazovanje. Mi smo koncipirali programsku politiku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske na način da pomaže u svim krajevima BiH“,  rekao je predsjednik Vlade RH Plenković, dodajući da će se ta podrška u budućnosti povećati.

Čestitao je svima koji su radili na pripremi projekta realizacije škole, te izrazio spremnost da nastave sufinancirati ovaj projekt.

U okviru radnog posjeta Bosni i Hercegovini, Krišto i Plenković su posjetili i Samostan Svetoga duha i muzej u Fojnici.

IMG-20231019-WA0125.jpg

artinfo_2.jpg

FOTO: Artinfo

artinfo.jpg

FOTO: Art.info

 
index Instagram400x230 youtube