Evo kakvo nas vrijeme očekuje za praznik rada

U subotu, 29. travnja, odnosno prvog dana vikenda, doći će do novog naoblačenja na prostoru Bosne i Hercegovine.


Veće naoblačenje može se očekivati u Hercegovini, kao i manja količina oborina. Nestabilno vrijeme se očekuje i u nedjelju, 30. travnja, s tim da se nešto više padalina očekuje u Bosni.

Tijekom 1. i 2. svibnja neće doći do veće promjene vremena i za praznik rada će biti nestabilno vrijeme, kazao je Feni klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

Očekuje se više oblaka u subotu, s nešto manjom količinom padalina, prije svega u Hercegovini, a u nedjelju, ponedjeljak, utorak i u nastavku idućeg tjedna bit će nestabilno vrijeme s dosta oblaka, s kišom, kazao je Zulum.

Dodao je kako trenutačni modeli prognoze pokazuju da se u Hercegovini ipak može očekivati veća vjerojatnoća oborina 1. i 2. svibnja.

Nestabilno vrijeme produžit će se i tijekom idućega tjedna, pogotovo u srijedu, kada u Hercegovini možemo očekivati nešto veće količine padalina. U srijedu veće količine oborina možemo očekivati i u Bosni. Prema sadašnjim pokazateljima količina padalina bi mogla biti od 15 do 20 litara po metru četvornom, kazao je Zulum.

Što se tiče temperatura one će biti nešto malo veće u odnosu na prethodne dane.

Veće temperature možemo očekivati u jutarnjim satima, a minimalne temperature koje možemo očekivati u Bosni će iznositi od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih, kazao je Zulum.

 
index Instagram400x230 youtube