Mostar bira nakon 12 godina: Glasovali Čović, Kordić i Baralija

Birališta za lokalne izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara otvorena su jutros u 7 sati, a izbori se održavaju prvi put nakon 12 godina čekanja.

Pravo glasa na izborima u Mostaru ima nešto više od stotinu tisuća birača, koji mogu glasovati na 150 birališta, 16 biračkih mjesta u odsustvu, na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirano je i 20 redovnih mobilnih timova.

Grad Mostar se sastoji od šest gradskih područja, odnosno šest izbornih jedinica, a cijeli grad kao jedna jedinica lokalne samouprave od Grabovice na Sjeveru do Žitomislića na jugu, Pologa na zapadu do Podveležja na istoku predstavlja sedmu zajednički izbornu jedinicu tj. gradsku listu.

Čović zaokružio imena

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, glasao je na Lokalnim izborima 2020. godine za Grad Mostar na biračkom mjestu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača Mostar u 8.00 sati.

Istaknuo je kako se nada brzom formiranju Gradskog vijeća te se osvrnuo i na kaznenu prijavu koju je HNS-a u subotu predao Županijskom tužiteljstvu u Mostaru zbog fiktivnih prijava birača u Mostaru.

Mostar: Čović zaokružio imena

''Prijave se odnose na brutalan pokušaj kršenja vrijednosti demokratskog procesa glasanja, pokušaj prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog područja na područje zapada, jugozapada i juga čime se pokušao narušiti stvarni odnos koji imamo. Taj potez je nečastan, nekorektan i kazneno provodiv. Mi smo podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba i neka se sada institucije time bave'', kazao je Čović.

"Nada da će izbori proći u redu, da će se sačuvati transparentnost i da u konačnici već večeras oko 23 sata znamo kakvi su rezultati, kako bi akteri koji mogu napraviti većinu, vrlo brzo idemo ka tome da se imenuje sastav Gradskog vijeća, predugo smo bili bez Gradskog vijeća", kazao je Čović nakon glasanja.

''Mostar se mora preporoditi, mora dobiti europski "štih" da svi oni koji tu žive mogu vidjeti svoju budućnost'', poručio je Čović.

Kordić mijenjao masku

Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar, nositelj gradske liste HDZ BiH za Gradsko vijeće Mostara i kandidat HDZ BiH za gradonačelnika Mostara u nedjelju ujutro stigao je na biračko mjesto u Osnovnoj školi Antuna Branka Šimića Mostar gdje ga je dočekao red od dvadesetak birača.

Strpljivo je stao u red, a na upozorenje člana biračkog odbora morao je skinuti zaštitnu masku s logom svoje stranke.

Mario Kordić na lokalnim izborima u Mostaru  - Mostar: Kordić mijenjao masku, strpljivo čekao u redu

Baralija: Jako emotivan dan

''Jako emotivan dan, za nas je ovo već pobjeda. Molim građane i građanke Mostara da sudjeluju u ovom povijesnom trenutku'', kazala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, koja je u nedjelju ujutro iskoristila svoje biračko pravo na lokalnim izborima u Mostaru.

Glasovala i Irma Baralija: Jako emotivan dan

 
index Instagram400x230 youtube