Grad u Hercegovini drugi najbolji u svijetu za umirovljenički život

Ugledni njemački portala Focus, uvrstio je Trebinje na listu top 10 svjetskih gradova za život u umirovljeničkim danima.

Ocjenjujući više parametara, portal svojim sunarodnicma treće dobi, kao drugi najbolji izbor, preporučuje upravo Trebinje, prenio je RTRS.

Ugodna klima, ljepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cijene, samo su neki od razloga koji su Trebinje uvrstili u sami vrh svjetske top-liste najboljih gradova za život poslije 60-te, po izboru njemačkog portala.

Nijemci su, precizno, matematički, ocjenjivali parametre koji utječu na kvalitetu života i od maksimalnih 100 bodova u tom "testu", Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mjesto.

"To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterije za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru prometnu poveznost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove mirovine, zdravu hranu, piće, očuvanu pririodu. To se sve uzimalo u obzir. Ispod nas su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila...Hrvatski Osijek je na 10. mjestu" , rekao je Žarko Vico, stručni suradnik Turističke organizacije Trebinje, prenosne Nezavisne novine.

 
index Instagram400x230 youtube