Na današnji dan, prije dvije godine, rukometašice Izviđača CO četvrti put osvojile Kup BiH

Na današnji dan, prije dvije godine, rukometašice Izviđača CO iz Ljubuškog osvojile su trofej Kupa BiH, nakon što su u Grudama, nakon dva produžetaka i šest sedmeraca pobijedile ekipu Gruda rezultatom 40:39 (32:32, 28:28, 15:14).

Utakmica je bila od početka veoma izjednačena, jer nijedna ekipa nije tijekom utakmice stekla prednost veću od dva gola.

Izviđač CO je poluvrijeme riješio u svoju korist s golom prednosti (15:14), a u nastavku susreta zabilježeno je čak 12 izjednačenja.

U zadnju minutu susreta Izviđač CO je golom Marije Gudelj ušao s prednošću od 28:27, ali je petnaestak sekundi prije kraja izjednačila Nikolina Čutura.

Igračice iz Ljubuškog nisu u preostalom vremenu uspjele postići pogodak, pa su igrani produžeci. Ni nakon dodatnih 10 minuta nije bilo pobjednika, jer je rezultat glasio 32:32, pa se igralo još dva puta po pet minuta, ali i tada je rezultat bio neriješen – 35:35.

Nakon toga izvođeni su sedmerci koje su bolje izvodile gošće, navodi Fena.

U šestoj seriji pogodila je Marija Boras dok je udarac prvog strijelca Gruda Nikoline Čuture obranila golmanica Blaženka Pandža.

Nakon svega zasluženo su slavile igračice Izviđača CO kojima je ovo četvrti naslov pobjednica Kupa BiH u povijesti.

U ekipi Izviđača CO Matea Nosić je postigla ukupno 14, a Marija Boras i Marija Gudelj po 10 golova.

Najefikasnije u redovima Gruda bile su Nikolina Čutura sa 14 , Andrea Prusina i Ana Vrančić po 6 golova.

Inače, Gruđankama, četverostrukim prvakinjama BiH i dvostrukim pobjednicama Kupa BiH ovo je prvi poraz u posljednje tri i pol godine, nakon serije od 92. utakmice.

Matea Nosić je nagrađena kao prvi strijelac finala, Blaženka Pandža je najbolji vratar finala, a najbolja igračica Amanda Marić.

Inače, u polufinalu su Grude pobijedile Miru iz Prijedora (38:24), a Izviđač CO tuzlansko Jedinstvo (32:27).

 
index Instagram400x230 youtube