Iz ljubuške rukometne povijesti: Miodrag Čolina krilo ubojita šuta

Istaknuto Iz ljubuške rukometne povijesti: Miodrag Čolina krilo ubojita šuta

U nedostatku sportski događaja u našem gradu odlučili smo se vratiti malo u povijest i prisjetiti se legendi rukometnog kluba Izviđač.

Tekstovi koje ćemo objavljivati već su doživjeli svoju promociju u Listu za promicanje kulture i športa "Akadem i ja", a uredništvo potpisuje profesor Goran Skoko.

Legende Izviđača - Miodrag Čolina (krilo ubojita šuta), intervju objavljen časopisu u "Akadem i ja" u rujnu 2010. godine.

Iako je najveći uspjeh Izviđača polufinale Kupa Europe, rukometni zaljubljenici mišljenja su da se u Ljubuškom najljepši rukomet igrao osamdesetih godina.

Sedmorka: Škorput, Čolina, Sušac, Mucić, Nikolac, Konjhodžić i Markić žarila je i palila BiH terenima.

Pored odlične vanjske linije, velik doprinos lepršavoj igri davala su krila Miodrag Čolina i Samir Konjhodžić, koji su repertoarom raznovrsnih šuteva izluđivali protivničke vratare.

Nakon obnavljanja rada RK Izviđač sredinom sedamdesetih godina, s nepunih petnaest godina prvoj momčadi priključen je Miodrag Čolina.

Zahvaljujući rukometnim zanesenjacima i zaljubljenicima Žarku Biliću i Mladenu Škorputu 1977. godine obnovljen je rad RK Izviđač. Klub se natjecao u Hercegovačkoj zoni, a u toj generaciji Bilića, Škorputa, Kovača, Grgića, Lukende,... ja sam bio najmlađi. Odmah prve godine natjecanja osvojili smo prvo mjesto i ušli u Regionalnu ligu BiH.

Izviđač se u regionalnoj ligi nije dugo zadržao?

Imali smo odličnu generaciju koja je iste godine izborila plasman u Republičku ligu BiH. Zahvaljujući meni, na moj nagovor, rukomet je tada počeo igrati današnji predsjednik Izviđača i RS BiH Stanislav Mucić.

S određenim prekidima, za Izviđač ste igrali od 1996.?

Kruna moje karijere bila je europska utakmica u Kupu gradova protiv Lovćena s Cetinja, kada se oprostila jedna cijela generacija. Imao sam tada 35 godina i bilo je vrijeme da ustupim mjesto mlađima.

Po završetku karijere posvjećujete se trenerskom pozivu?

Dvije godine trenirao sam mlađe uzraste Izviđača (Alilović, Buntić, Sušac, Nuić,...) a jednu sezonu vodio sam i ŽRK Izviđač.

Danas ste daleko od rukometa?

Pored rukometa kojeg sam istinski volio, moj hobi je pčelarstvo, no koristim svaku priliku da dođem i pogledam utakmicu Izviđača. Izviđač bilježi odlične rezultate s mlađim uzrastima. Juniori, kadeti i mlađi kadeti prvaci su BiH, što govori o odličnom radu i Rukometnoj akademiji Izviđač.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 04 Svi 2020 10:18
 
index Instagram400x230 youtube