Trener Izviđača impresioniran "nadahnutom" igrom Čičkušića

Nisu baš zategli obrane u Maglaju i Izviđaču, ali su dvije ekipe u okviru 17. kola Premijer lige sa 63 postignuta gola ukupno pružili gledateljima atraktivan meč u kojem su se takmaci smjenjivali u vodstvu, da bi domaćini u konačnici ostvarili trijumf od 33:30.

Na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu od 17:17.

 – Bila je utakmica na veliki broj golova, obrane su bile tanje nego što smo mislili da će biti. Napadački su bile raspoložene obje ekipe, dok golmani nisu baš bili na razini, osim našeg starta sa Antom Grbavcom na golu, govori trener Skauta Toni Čolina.

Posebnu dimenziju je u drugom dijelu za Maglaj donio Benjamin Čičkušić, prvi strijelac Premijer lige, koji je u stanci meča saznao da je dobio sina. Čičkušić je postigao ukupno 16 golova (6 penala).

 – U drugom dijelu smo zakočili s obranom, a Čičkušić i Alen Ridžal su nam stalno stvarali probleme u igri 2 na 2. Tražili smo cijelo vrijeme da to zaustavimo 6-0 obranom, ali stvarno nismo imali rješenje. Čovjek je saznao na poluvremenu da mu se rodilo dijete i baš je bio nadahnut. Ta dimenzija kad je on nadahnut je stvarno odlična za gledati, ali ako igra protiv tvoje ekipe onda baš i ne. Trebali smo bolje reagirati u obrani, a tu je napravljena razlika, komentirao je Čolina.

Po 5 golova su za Maglaj dali Edo Mehinagić i Eldar Memišević. Kod Izviđača su se izdvojili Milan Vukšić sa 7 te Duje Maretić sa 6 golova. Utakmica je bila dosta atraktivna za pune tribine u Maglaju.

 – Izmjenjivali smo stalno serije, a Kenan Mutapčić je u ključnim trenucima obranio 4 zicera. S obzirom na broj ljudi, to je stvarno bila spektakl utakmica. Stvarno sam uživao biti na terenu, kazao je Čolina.

Ukupno je zadovoljan igrom, odnosno napredovanjem tim, što je i osnova za Izviđač koji stalno i primarno nastoji razvijati talent novih budućih rukometnih zvijezda.

 – Zadovoljan sam igrom ukupno, ali nekim segmentima nisam. Uvijek imamo 3 do 5 zadataka koje sebi postavimo i bilo je to dosad dosta dobro ispoštovano. Dobili smo Miloša Kosa u Maglaju koji je odlično odigrao utakmicu, također i Duju Maretića koji je napokon odigrao kako treba. Nastojim ih uključiti što više i što kvalitetnije, a ono što smo pričali kroz tjedan je bilo ispoštovano, istaknuo je Čolina

Slijedi dvoboj s Gračanicom u Ljubuškom (subota, 19 sati). S obzirom na događanja u četvrtfinalu Kupa za ovu utakmicu su u Izviđaču posebno motivirani.

 – Očekujemo punu dvoranu pa ćemo se nadmetati. Vjerujem da ću morati malo držati igrače pod ručnom zbog emocija. Osnova je da trebamo dobiti utakmicu, ali sigurno da će to biti drukčija utakmica od ostalih s obzirom na sve, zaključio je Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube