Trener Izviđača pred uzvrat u Gračanici: Bit će opet “rat” sigurno

Veliki posao napravili su rukometaši aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, ljubuškog Izviđača, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH savladavši Gračanicu sa 29:21.

Gosti su favoriti ovog dvoboja pa se sigurno nije očekivala tako velika razlika, a i prvo poluvrijeme je nagovijestilo neizvjestan okršaj. Gračanica je na odmor otišla sa prednošću od 12:10, a sve do 14:14 je to bila egal utakmica. Potom su Skauti napravili seriju od 11:3, a njihova maksimalna prednost u utakmici je iznosila čak 9 razlike.

Mislim da smo i u prvom poluvremenu igrali odlično, ali nismo iskoristili svoje šanse u napadu. Promašili smo dva penala, četiri zicera. Bili smo unutra i to vrijeme, obrambeno pogotovo. Kad se otvorilo u napadu u drugom poluvremenu, napravili smo razliku, komentirao je trener Izviđača Toni Čolina.

Bio je to njegov debi na klupi prvog tima i prošao je odlično.

Zadovoljan sam obranom, pristupom, ali ne smijemo sebi dozvoliti da upadnemo u zamku zadovoljstva s ovim, jer za tjedan dana idemo u Gračanici i vidjet ćemo od čega smo napravljeni. Ovo jeste zadovoljstvo, Gračanica je kvalitetnija od nas, ali mi smo odigrali stvarno dobro i svaka čast momcima. Malo je vremena bilo za neke ozbiljnije pripreme, ali s njihovim pristupom i zalaganjem smo puno dobili. Obrana je bila odlična, govorio je Čolina.

Domagoj Alilović je postigao 6 pogodaka, Stjepan Jozinović 5, a Milan Vukšić i Nikola Primorac po 4. Golman Matej Mandić je imao 14 obrana. Kod Gračanice 7 golova postigao je Omer Mehmedović, 6 Vladimir Tomić, dok je Đorđe Bosić skupio 12 obrana.

Uzvratna utakmica je na rasporedu sljedeće subote, a u Ljubuškom su svjesni da će domaćini sigurno juriti ovaj zaostatak.

Bit će opet “rat” sigurno. Bit će puna dvorana, atmosfera u Gračanici je uvijek fantastična. Probat ćemo kontrolirati koliko god bude moguće, zaključio je Toni Čolina.

Ove natjecateljske utakmice su ujedno i posljednje koje će Skauti odigrati prije početka proljetnog dijela prvenstva Premijer lige, 22. veljače.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 10 Veljača 2020 10:01
 
index Instagram400x230 youtube