Odbojkaško prvenstvo FBiH starta 12. listopada, Ljubuški igra samo ligu mladih

Pripreme za novu sezonu pod jurisdikcijom Odbojkaškog saveza Federacije BiH, u završnoj su fazi. Ovih dana završen je seminar za službene osobe – suce, opunomoćenike…, održan u hotelu „Brotnjo“ u Čitluku.

Još početkom rujana utvrđeni su okviri natjecanja i obavljen ždrijeb. U federalnim ligama iduće sezone natjecat će se ukupno 49(!) ekipa. U muškoj konkurenciji samo je 14 ekipa dok su ženske ekipe točno 2,5 puta brojnije, 35.

Muškarci će se natjecati u dvije Superlige, podijeljene na sjever i jug. Kod odbojkašica ista je podjela – sjever jug, s tim što će se natjecati 19 ekipa. Uz 19 ekipa u Superligama, u ženskoj konkurenciji još 14 ekipa igrat će u dvije skupine A1 i A2, Prve federalne lige.

Petu sezonu za redom federalni dio Hercegovine neće imati ekipe u muškoj konkurenciji,a nakon Stoca, prije dvije sezone, pa Blata (Uzarići) i Čapljine II prošle, ove sezone u pogonu neće biti Ljubuškog koji će igrati samo ligu za mlade.

Istina uskočila je Turbina, ali je dojam da se zamah ženske odbojke u Hercegovini, bez obzira na plasman Mostara u Premijer ligu, smiruje.

 
index Instagram400x230 youtube