Demonstracija thaekwondoa u Dječjem vrtiću u Ljubuškom

Danas se u gradskom vrtiću u Ljubuškom zbio nesvakidašnji događaj, pred djecom i odgojiteljicama članovi Thaekwondo kluba „Brežan-Nižić 1976 Ljubuški“ demonstrirali su vještine thaekwondoa, olimpijskog sporta koji je ponikao u Južnoj Koreji.

Djecu je u ime kluba pozdravio trener Ante Nižić kome su u demonstraciji pomagale sestre Brigita i Barbara Barukčić, majstorice Thaekwondoa 2.dan. Sestre Barukčić su iz TK Karlovac, a u Ljubuškom su tri dana radile s mladim članovima kluba, a iz Karlovca su stigle s Marinkom Luburićem, majstorom thaekwondoa 7.dan, inače članom „Kuće slavnih“ thaekwondoa u Sjedinjenim Američkim Državama.

I Luburić i Nižić, skupa s prof. Mirom Brežanom, majstorom 9.dan, bili su članovi kluba prije 43.godine kad je u Ljubuškom osnovan prvi thaekwondo klub u Bosni i Hercegovini, a dobre odnose imaju i danas i u svakom su trenutku spremni priskočiti u pomoć jedan drugom, pa tako je danas i Luburić imao demonstraciju ove vještine skupa s Nižićem i sestrama Barukčić.

Cijelu demonstraciju pozorno su pratila djeca koja su bila pod budnim okom teta, tako da je cijelo vrijeme bila „prava“sportska atmosfera, a svi dobri potezi popraćeni su pljeskom.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 05 Rujan 2019 13:04
 
index Instagram400x230 youtube