Pobjednica "miniMO" Ivana Pavlović u programu RLJ [audio]

Prvo međunarodno bijenale minijature "miniMO" održano je 26. rujna 2019. u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) u Federaciji BiH: na natjecanju je sudjelovalo 28 autora iz Europe, a nagrađeno je troje najboljih u kategorijama slikarstvo, kiparstvo i grafički dizajn.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo pobjednicu u kategoriji slikarstvo, riječ je o Ljubušanki Ivani Pavlović.

„Ovo mi je bilo prvo sudjelovanje u natjecanju minijatura, dva moja rada su bila 15x15 cm, a jedan je bio 10x13 cm. Na neki način mi je ovo natjecanje bilo izazov jer je moralo sve kompozicijski djelovati dobro, a ograničeni se formatom“, rekla je Ivana.

Ona dodaje kako su njezina tri rada, s kojima se predstavila na natjecanju, povezana.

„Za ta tri rada možemo reći da su jedno djelo, oni su iz jednog novog ciklusa koji tek nastaje. Na njima možemo vidjeti poveznicu između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, povezujem digitalni tisak i klasično slikarstvo i to će se naknadno još više razvijati“, rekla je Pavlović.

Ivana inače slika veće formate. Dok čeka da se veće slike osuše, voli uz svaku veću sliku uraditi i par minijatura. Završila je likovnu akademiju, diplomirala slikarstvo, a upisala je i studij grafičkog dizajna. Diplomsku izložbu je imala u galeriji na Širokom Brijegu, a zajedno s dvoje kolega održala je izložbe u Metkoviću i Zadru.

„Dosad još nisam izlagala u Ljubuškom. To mi je u planu, sigurno će se dogoditi u skorije vrijeme“, rekla je za Radio Ljubuški.

Više poslušajte u razgovoru

 
index Instagram400x230 youtube