Ivana Milićević predstavila zbirku poezije „Čekala sam proljeće“ u Ljubuškom

„Malo me živcira kako se poezija promatra kao nešto neuhvatljivo i kako ostaje daleka mladim ljudima“, istaknula je mlada pjesnikinja Ivana Milićević sinoć za Radio Ljubuški nakon promocije svoje zbirke pjesama „Čekala sam proljeće“ u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Baš se to 24- godišnja Ivana, kojoj je ovo već druga izdana zbirka poezije, trudi promijeniti.

Na sinoć održanu promociju stigao je velik broj mladih, a pozornica Kulturnog centra je bila uređena kao dnevni boravak tako da su posjetitelji mogli osjetiti domaćinsku atmosferu i u takvom ugodnom tonu razgovaralo se o poeziji, čitale su se pjesme, a sve su uljepšale lijepe glazbene izvedbe.

„Željeli smo da naš večerašnji razgovor bude baš to, da bude razgovor, da ne bude neka službena promocija. Jer poezija je nešto svakodnevno, opipljivo i nama svima blisko. Htjeli smo večeras to prikazati, razgovarali smo jednostavno, razgovarali smo „na ti“, kao u pravom malom dnevnom boravku, razgovarali smo o svakodnevnim situacijama“, izjavila je Milićević nakon promocije.  

A njezina poezija je baš posvećena malim svakodnevnim stvarima, kako je rekao jedan od predstavljača fra Marin Karačić, Ivana u svim sitnicama vidi ljepotu i piše o njoj.  

„Ivana je bila dugogodišnji član Frame i tu smo usko surađivali i radili razne projekte za mlade tako da odavno poznajem njezin talent. Bog joj je uistinu dao mnogo talenata i ona to lijepo koristi. Njena knjiga je podijeljena u tri dijela, ona opisuje odnos s Bogom, odnos s bližnjima i odnos nje same prema sebi.  I na takav način ona i piše i mislim da je u njenom životu Bog bio temelj i oslonac oko kojeg ona gradi i sve ostale odnose i situacije s kojima se susreće“, istaknuo je fra Marin.

Moderatorica večeri je bila Antonija Bubalo, a večer su glazbom i intepretacijama Ivaninih pjesama uljepšali njezini kolege iz Frame.

Promocija je protekla uz mnogo smijeha i aplauza, a na kraju iste je uslijedilo potpisivanje knjiga i fotografiranje s onima koji su to željeli.

Ivanina nova zbirka već na prvu se razlikuje od prvijenca “Prije nego odrastem” po svom minimalističkom i ozbiljnijem dizajnu kojeg krase kontrastne ilustracije dok je prvo izdanje bilo šarolikije i zaigranije.

Kako je sama autorica ranije navela, vidljiva je razlika prvotnih dječjih razmišljanja o svijetu i Bogu koje je udahnula u korice prve zbirke u odnosu na novu zbirku gdje je zaronila dublje u stvarnost za što su najviše zaslužni procesi sazrijevanja, promjene osobnosti, nova iskustva i ideje uz uvijek prisutne želje i molitve.

 
index Instagram400x230 youtube