Nova samostalna izložba slika ljubuškog slikara Ivana Hercega [najava]

Samostalna izložba slika ljubuškog slikara Ivana Hercega održati će se u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače (Galerija Kraljice Katarine) u Mostaru dana, 12. prosinca 2021. godine s početkom u 19.00 sati.

U sklopu izložbe bit će priređen bogat kulturni program, a o djelima umjetnika govorit će Dragan Marjanović.

Izložbu će svečano otvoriti akademik i odvjetnik Josip Muselimović, a ovom izložbom završavaju i XXIII. dani Matice Hrvatske u Mostaru koja je i organizator same izložbe.

IMG-20211209-WA0011.jpg

Ukratko o slikaru: Ivan Herceg, rođen u Prologu, općina Ljubuški 23. lipnja 1967. godine. Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru. Po profesiji je odvjetnik sa svojim odvjetničkim uredom u Ljubuškom, te vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom već 25. godina.

Do sada je imao 17 samostalnih izložbi u galerijama u zemlji i inozemstvu. Imao je više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je brojnih likovnih kolonija.

Kao vlasnik Art Galerije Herceg prvi u Ljubuškom organizirao je poznatu školu slikanja i to 9 sezona i mnogobrojnim polaznicima koji su poslije postigli i zavidne uspjehe na polju slikarstva, te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja (9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški.

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1500 slika, a mnoge se nalaze u privatnim kolekcijama,uredima,stanovima, te ustanovama i muzejima u zemlji i inozemstvu.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 09 Prosinac 2021 12:46
 
index Instagram400x230 youtube