Druga večer Devetnice u Studencima

Druge večeri Devetnice Presvetom srcu Isusovu u Studencima na svetoj Misi koju je predvodio don Ivo Šutalo u koncelebraciji trojicom svećenika nazočio je veliki broj župljana i hodočasnika, iako je toga dana bila sveta Misa i prijepodne.

Zlatnu krunicu Srca Isusova prije svete Mise skupa s vjernicima pjevali su župnik don Ivan Štironja i mješoviti župni zbor Vrelo života.

Na početku svete Mise predstavljeni su ovogodišnji prvopričesnici koji su za tijelovsku procesiju ponijeli i latice cvijeća. Oni će prvu svetu Pričest primiti u prvoj nedjelji srpnja. Bivši studenački župnik, a sada pastoralni vikar Trebinjsko-mrkanske biskupije i župnik u Trebinju, don Ivo je propovijedao o početku slavljenja blagdana Tijelova u katoličkoj crkvi, te o značenju ovog blagdana danas.

Poslije svete Mise uslijedila je procesija oko župne crkve, ispred svećenika s Presvetim Oltarskim Sakramentom išli su ministranti i prvopričesnici koji su posipali latice cvijeća, a program je završio u župnoj crkvi blagoslovom s Presvetim.

 
index Instagram400x230 youtube