Uočnica sv. Anti na Humcu [foto&video]

Večeras je misnim slavljem s blagoslovom djece kojeg je predvodio msgr. dr. Petar Palić, hvarski biskup, završila devetodnevna priprava za blagdan sv. Ante, zaštitnika župe Humac.

Devetnicu je predmolio fra Dario Dodig, a pjevanjem je uzveličao Veliki zbor sv. Ante Humac pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice.

Biskup Palić se u propovijedi osvrnuo na temu obitelji, rekavši da je danas obitelji pod čestim napadima.

„Obitelj je prirodno okruženje u kojem čovjek stječe svoje prve spoznaje o životu, o smislu života, o Bogu, o vjeri i zato će Ivan Pavao II o obitelji govoriti kao o školi humanizma i kao srcu nove evangelizacije. Teško je danas govoriti o obitelji. Ono što je svima donedavno bilo očito, da je obitelj zajednica muškarca i žene koji se vole, koji odgajaju djecu vodeći zajednički život, danas se radikalno dovodi u pitanje. U našem vremenu došli smo do jednog paradoksa nad paradoksima; oni koji imaju obitelj kao da to više ne žele, a oni koji je ne mogu imati, kao da je žele“, rekao je između ostalog biskup Palić.

On je poručio kako je čak i Bog htio biti dio obitelji, te je pozvao vjernike da se ugledaju na Svetu Obitelj i da im Sveta Obitelj bude uzor u životu.

 
index Instagram400x230 youtube