Prvi dan Devetnice u svetištu Srca Isusova u Studencima

U srijedu, 10.lipnja, započela je pobožnost Presvetom srcu Isusovu u svetištu u Studencima.

Prvu svetu Misu Devetnicu slavio je don Ilija Petković ml., najmlađi od živućih svećenika iz župe Studenci, a pod svetom Misom pjevao je mješoviti župni zbor Vrelo života.

U prigodnoj propovijedi don Ilija je lijepo govorio o poštivanju božjeg Zakona i izvršavanju obveza koje je pred svoju Crkvu stavio Isus Krist. Samo tako moći ćemo se oduprijedi svim zamkama koje nam se postavljaju u današnje vrijeme koje je pogazilo osnovne ljudske i vjerske vrijednosti.

Zlatnu krunicu Presvetog srca Isusova prije svete Mise pjevao je studenački župnik don Ivan Štironja i kako je rekao tako će biti svih devet dana.

Župnik je koncelebrirao svetu Misu skupa s kapelanom don Petrom Filipovićem i don Brankom Šimovićem, svećenikom iz ove župe koji se nakon dugogodišnjeg pastaralnog djelovanja u misijama u Njemačkoj vratio u rodnu župu. Don Branko će ove godine skupa sa svojim župljanima 19.srpnja proslaviti svoj zlatni jubilej.

Kao i svih godina do sada prije svete mise vjernici se mogu ispovjediti, na raspolaganju je uvijek nekoliko svećenika, a tako je bilo i u srijedu.

 
index Instagram400x230 youtube