OŠ Marka Marulića Ljubuški: Upute za roditelje/skrbnike djece dorasle za upis u osnovnu školu

U ponedjeljak 15. lipnja započinje postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u osnovnu školu za OŠ Marka Marulića Ljubuški, te traje do 2. srpnja 2020. godine.

Procjenu provodi Povjerenstvo imenovano od Grada Ljubuškog u sastavu pedijatar, pedagog, psiholog, defektolog i učitelj razredne nastave, u skladu s Pravilnikom o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u osnovnu školu.

Procjena će se vršiti po utvrđenom rasporedu koji je od strane gradske službe objavljen u medijima i poštom poslan na adresu roditelja. Preporučljivo je da roditelj s djetetom dođe deset minuta prije zadanog termina pregleda u Dom zdravlja Ljubuški gdje će od medicinskog osoblja dobiti daljnje upute za kretanje u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom. Nakon pregleda liječnika dijete će biti upućeno na cijepljenje.

Po završetku obveza u Domu zdravlja dijete se u pratnji roditelja treba uputiti u OŠ Marka Marulića Ljubuški koja se nalazi u neposrednoj blizini gdje će biti nastavljena procedura procjene od strane članova Povjerenstva iz reda škole. Upute za kretanje u samoj školi i daljnje postupanje će se nalaziti pri glavnom ulazu u školu s ulice Hrvatskih branitelja. Djeca će s roditeljem ulaziti pojedinačno u prostoriju u kojoj se provodi postupak procjene. Roditelj će na licu mjesta dobiti povratnu informaciju o rezultatima procjene, a pismeno po završetku cjelokupne procedure. 

Molimo da u pratnji djeteta bude samo jedan roditelj/skrbnik i da se pridržavate propisanih mjera u trenutačnoj situaciji.

Roditelj upisnog obveznika (dijete koje do 31.kolovoza tekuće godine navršava 6 godina života) ne može samoinicijativno odgoditi upis djeteta u osnovnu školu.

Dragi roditelji!

Vaš glavni zadatak u ovom razdoblju je da svoje dijete opustite i ohrabrite. Dijete ne treba osjećati pritisak poradi Vaše vizije njegova uspjeha u okviru obrazovnog sustava. Vaše dijete samo treba biti ono što jest, ne treba impresionirati članove Povjerenstva. Molimo Vas za strpljivost, a svoje dijete svakako po završetku procjene nagradite nekom njemu dragom sitnicom.

S radošću zbog skorašnjeg susreta i s nadom u plodonosnu suradnju srdačno vas pozdravljamo!

Članovi Povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u osnovnu školu

Ivana Vukšić, pedijatar

Dragica Ćorić, pedagog

Zora Skoko, defektolog

Mario Brkić, psiholog

Tomislav Matić, učitelj

 
index Instagram400x230 youtube