Paragliding klub Ljubuški o nemaru pojedinaca koji bacaju smeće oko kule herceg Stjepana

Nakon što je objavljeno kako su mnogi Ljubušaci koji su se ovih dana uputili na brdo Butorovicu iznad Ljubuškog ostali neugodno iznenađeni i razočarani trenutnim stanjem i razbacanim smećem i otpatcima oko tvrđave hercega Stjepana Kosače iz 15. stoljeća, koja je od 2003. godine i nacionalni spomenik BiH, oglasili su se i iz Paragliding kluba Ljubuški.

Osudili su nemarno ponašanje pojedinaca koji bacaju smeće oko lokaliteta gdje se nalazi i njihovo uzletište.

„Na ovoj stranici se uvijek trudimo iznositi pozitivu i kreativnost. Smatramo da treba gledati u bolje sutra i boriti se za mjesto pod suncem i svoj komad neba. No ponekad, zaista, nije moguće ne spomenuti divljaštvo.

Ljubuški je mali grad i tu se skoro svi poznajemo po imenu. Nema smisla da moramo čitati naslove na portalima da je naše najdraže brdo krcato smećem, otpadom od limenki piva, plastičnih vrećica i sl...

Stvar je time još i gora što je na naslovnici dobro nam poznato mjesto, "bajta" ispod poletišta, koju smo izgradili prije par godina. Ideja je bila imati mjesto za druženje, odmor "parawaiting" kada na startu uvjeti nisu povoljni za letenje.

Ne treba spominjati da su putokazi za kulu Herceg Stjepana bili išarani sprejom prvi dan nakon postavljanja, da je veliki pano projekta “Theme medieval” bio izmotan kao da ga je tenk pogodio itd...

Ponekad se pitamo je li ovo normalno ponašanje i do kad će to otprilike evolucijski trajati, jer evo već je prošlo preko 2,500 godina od kako je Demokrit shvatio da postoje neke male čestice koje se zovu atomi, a neki još ne znaju da se limenka piva ne baca preko ramena nego se odlaže u kantu za smeće“, stoji u reagiranju Paragliding kluba Ljubuški.

Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube