Ljubuškim osnovcima osigurana računalna oprema

Svaki humanitarni projekt Udruge mladih Agape popraćen je s velikim zanimanjem. Nije samo Ljubušacima dobro poznata akcija „Reakcija“ koja se provodi tijekom božićnih blagdana, podržavaju je svojim dobrovoljnim prilozima i stanovnici okolnih općina i gradova.

Svjesni kako nije dovoljna samo spoznaja da je drugima potrebna pomoć, trude se već nekoliko godina ideje i zamisli provesti u – dobra djela.

Nedostatak računalne opreme

Odmora nema i tijekom ovih izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa. A sada je najpotrebnija pomoć djeci i mladima, kako bi mogli sudjelovati u praćenju online nastave. Neki od njih, nažalost, nemaju priključak za internet u svojim domovima, a problem predstavlja i nedostatak računalne opreme.

Agape je tako došao do podataka da više od 350 osnovnoškolaca iz Ljubuškog nema osigurane potrebne uvjete i ne može sudjelovati u nastavi pa su, kontaktirajući tri središnje ljubuške škole, odlučili promijeniti stvari nabolje i uključiti se u projekt „Daruj opremu za online nastavu“.

Dosad su prikupili 40 informatičkih uređaja, tableta, mobitela, laptopa, stolnih računala, monitora, printera i slično, a podijeljeno je oko 30 uređaja.

Donacije, kako je za naš list potvrdio Ivan Mlinarević, predsjednik Udruge mladih Agape, još uvijek pristižu.

Pomoć bez pogovora

Na pitanje tko su donatori, Mlinarević nam je odgovorio: „To su obični, mali ljudi, kao i naši prijatelji. Pridružile su se i neke ljubuške tvrtke, ali i naši Ljubušaci koji žive i rade u Njemačkoj. Svi oni su spoznali važnost ovog projekta i hvala im na tome.“.

Učenici su, nadalje navodi, sa zahvalnošću primili opremu, a njihovu radost i sreću najbolje mogu opisati oni koji su svakodnevno na terenu.

„Jedna od učiteljica nam je ispričala kako je bilo djece koja, nakon što im je uručena oprema, od uzbuđenja nisu mogla zaspati. I mi smo oduševljeni i sretni zbog činjenice da ima dobrih ljudi koji bez pogovora pomažu, a pozivamo i druge da budu dio ove priče“, poručio je Mlinarević.

Detalje o tome kako i vi možete sudjelovati u ovoj akciji možete potražiti na Facebook stranici Udruge mladih Agape, a na usluzi su vam i koordinatori akcije Iva Bilić (063 909 484) te naš sugovornik Ivan Mlinarević (063 501 718).

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 23 Travanj 2020 10:39
 
index Instagram400x230 youtube